Παράσταση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα σήμερα το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής, πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, με αιτήματα που αφορούν την οικονομική δυσπραγία, την αύξηση των μισθών και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι μια μάχη που γίνεται σήμερα, γιατί όλον αυτό τον καιρό τα οικονομικά μας ζητήματα είχαν πάει πίσω και δεν πάει άλλο. Στον δημόσιο τομέα έχει φτάσει ένας νεοδιόριστος νοσηλευτής να είναι με 780€, ένας εκπαιδευτικός να είναι στα 800€ και να είναι αναγκασμένος να πηγαίνει στα νησιά, όπου τα ενοίκια είναι μέχρι 500€ τον μήνα. Σε αυτές στις συνθήκες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι συνάδελφοι, πολλοί από τους οποίους δεν αποδέχονται τη θέση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, κ. Κώστας Λαρίσης.

«Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο 14 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμιά αύξηση, αλλά αντίθετα τα εισοδήματά τους μειώθηκαν μέχρι 40%, καταργήθηκε ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, τη στιγμή που η ακρίβεια σαρώνει τους μισθούς των εργαζομένων, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής .

Η δέσμευση της Κυβέρνησης για κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου, που έχει μετατρέψει τις συντάξεις σε βοηθήματα, έμεινε μόνο στα χαρτιά», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κωνσταντίνος Κούμας”, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω