Για μια ακόμη φορά στους δρόμους με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι αγρότες στη Λάρισα, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τις καθυστερήσεις αποζημιώσεων από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης παραγωγοί συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν σε αγροτικό συλλαλητήριο στον κόμβο του Πλατυκάμπου, ενώ την ιδια ώρα διαμαρτυρήθηκαν αγρότες και στα Φάρσαλα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζος Μαρούδας σημεμίωσε: «Αναγκαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους κατακαλόκαιρο για μια ακόμη φορά, εδώ στον κόμβο Πλατυκάμπου και στα Φάρσαλα ακολουθώντας και τα άλλα συλλαλητήρια που έγιναν στην υπόλοιπη Θεσσαλία, γιατί οι πληρωμές που έγιναν 25 Ιουλίου σαν αποζημιώσεις για τον Ντάνιελ, είναι τραγικές. Δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς. Υπάρχουν ολόκληρα χωριά, καλλιέργειες και συνάδελφοι ιδιαίτερα εδώ στη Λάρισα που δεν έχουν λάβει καν την αποζημίωση ή μόνο την προκαταβολή Νοεμβρίου. Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση της κυβέρνησης που έλεγε θα πληρώσει από τον Ιούνιο. Θέλουμε όλα αυτά τα προβλήματα να τα αναδείξουμε με την σημερινή μας κινητοποίηση αλλά και στην συνάντηση το απόγευμα στην Καρδίτσα με τον υπουργό κ. Τσιάρα».

Ο Γιώργος Καραϊσκος, αντιπρόεδρος της Ένωσης Λαρισαίων Αγροτών με την σειρά του, επισήμανε: «Το 80 % των βαμβακοκαλλιεργητών δεν έχει λάβει καθόλου χρήματα. Η καλλιέργεια είναι σε εξέλιξη αλλά οι αγρότες βρίσκονται υπ’ ατμόν και αναγκάζονται να βγουν στον δρόμο και τους οδηγεί σε αυτό η ανέχεια, και η φτώχεια που βιώνουν. Αναμένουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά και πιστεύω ότι και ο χειμώνας στον δρόμο θα μας βρει».

Τέλος ο συνδικαλιστής αγροτης, Αχιλλέας Ντάντης, τόνισε: «Καταρχάς με την σημερινή μας κινητοποίηση αποδεικνύουν οι αγρότες ότι όταν έχουν πρόβλημα βγαίνουν και το καλοκαίρι στον δρόμο, διότι αυτό το ακούμε διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ότι διαμαρτυρόμαστε μόνο τον χειμώνα. Πήραμε μόνο υποσχέσεις για αποζημιώσεις με αποτέλεσμα να χρωστάμε παντού. Δεν έγιναν έργα επίσης αντιπλημμυρικά, ενδέχεται να βρέξει και να υποστούμε τις ίδιες ζημιές. Επίσης δεν μπορούμε να ποτίσουμε ότι σπέρνουμε διότι το νερό λιγοστεύει».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας-onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω