Η ιστορία των πέντε ανήλικων παιδιών από χωριό της Λάρισας συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν έναν περίπου μήνα, όταν όπως αποκαλύφθηκε κακοποιούνταν από την θεία τους και μια φίλη τους.

Η θεία τους είχε αναλάβει την επιμέλειά τους καθώς οι γονείς τους μπήκαν στη φυλακή. Όμως εκείνη μαζί με την φίλη της, τα κακοποιούσαν συστηματικά. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να τα βάζει να κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητο

Είχε γίνει τότε καταγγελία σε βάρος της, αλλά και της φίλης της και εν τέλει το δικαστήριο τιμώρησε αμφότερες με 16μηνη φυλάκιση.

Η περιπέτεια των παιδιών συνεχίστηκε. Και τα πέντε ανήλικα λόγω έλλειψης δομής για παιδιά στη Λάρισα, φιλοξενήθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς δεν είχαν κάπου αλλού να πάνε.

Το ΓΝΛ ανέλαβε να τα περιθάλψει. Υπεβλήθησαν σε απαραίτητες εξετάσεις, όπου όπως αποδείχθηκε ήταν όλα καλά στην υγείας τους, σιτίζονταν και διαμέναν εκεί για περίπου δέκα ημέρες μέχρι να βρεθεί λύση και δομή που θα τα δεχθεί.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, σήμερα έναν μήνα μετά το περιστατικό και την καταγγελία, τα τέσσερα κορίτσια βρίσκονται σε δομή ανηλίκων στη Φλώρινα, ενώ το πέμπτο παιδί, το αγόρι, αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας και έπειτα στους παππούδες του στην ίδια πόλη (πιθανώς προσωρινά). Ωστόσο, η κοινωνικός λειτουργός του δήμου εκεί, ανέλαβε την υπόθεση.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω