Παρουσία πλήθος επωνύμων, πολιτικών, αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων φορέων και κόσμου, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη, οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων ζωής της εφημερίδας  “Ελευθερία” στη Λάρισα.

Νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού, μέσα από ομιλίες, αλλά και τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους σημαντικότερους σταθμούς της 100χρονης πορείας της εφημερίδας, όπως και στην ιστορία της Λάρισας διαχρονικά, μέσα από την ψηφιακή αναπαράσταση στα κινητά τους των σημαντικότερων ειδήσεων που δημοσιεύθηκαν στις σελίδες της.

Παράλληλα, μέσω οθόνης που θα βρίσκεται στον χώρο της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν -σε ζωντανή σύνδεση με το τυπογραφείο- τις προετοιμασίες της εκτύπωσης, καθώς και την πανηγυρική εκκίνηση του πιεστηρίου για την έκδοση του επετειακού φύλλου.

Στον εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στους τοίχους των δύο κτιρίων των τυπογραφικών εγκαταστάσεων της «Ελεθερίας» που βρίσκονται στο 3ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθήνας, η τεχνολογία χαρτογραφημένης προβολής (video mapping) «ζωντάνεψε» πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ σε ένα δυναμικό οπτικό χρονολόγιο με τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων εκατό ετών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο Λαρισαίος ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος κ.α.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών

 

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω