Σε έναν μεγάλο αγώνα έχουν επιδοθεί εδώ και μερικές ημέρες οι περίπου εκατό κτηνίατροι που βρίσκονται στη Λάρισα, δίνοντας την δική τους μάχη κατά της πανώλης των μηρυκαστικών.

Σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, η πολιτεία και η περιφέρεια, σε μια σεμνή τελετή τους απένειμε τιμητικές πλακέτες για το έργο τους. Ο αγώνας τους συνεχίζεται, ενώ αύριο θα ανακοινωθεί και νέο κρούσμα στην περιοχή.

Μάλιστα είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες που εργάζονται οι κτηνίατροι που όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Σρατάκος, τρεις εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο στη Λάρισα για να δεχθούν τις πρώτες βοήθειες.

«Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας»

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους για την συμβολή σας σε αυτή την γιγαντιαία επιχείρηση που για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα για να περιορίσουμε τη νόσο της πανώλης των μηρυκαστικών. Από καρδιάς ευχαριστώ. Ελπίζω ότι θα ολοκληρώσουμε γρήγορα. Μέχρι αύριο πιστεύω θα έχουμε ολοκληρώσει τον έλεγχο σε περίπου 300.000 ζώα, χάρη σε σας».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στρατάκος, που βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες στη Λάρισα σημείωσε:

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σας, διότι συμμετείχατε ενεργά στην μεγαλύτερη κτηνιατρική επιχείρηση που στήθηκε ποτέ στη χώρα. Όλοι εσείς, εργαστήκατε κάτω από αντίξοες συνθήκες με 42 βαθμούς στη Λάρισα και εσείς κάτω από ένα τσίγκο δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό. Τρεις συνάδελφοί μας αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημά σας αυτό. Στα χέρια σας κρατάτε το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο αγώνας και η μάχη με τον ιό και τον χρόνο συνεχίζεται. Πολλοί από εσάς απαντήσατε θετικά και θα συμμετάσχετε εθελοντικά την επόμενη εβδομάδα στην όλη προσπάθεια. Αύριο θα ανακοινώσουμε ίσως ένα ακόμη κρούσμα που θα βάλει πολλά ζώα ακόμα, στις ζώνες επιτήρησης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ξεκινούσατε κάθε μέρα με χαμόγελο και αυτό μας γεμίζει κουράγιο. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο. Όλα αυτά που ζήσαμε εδώ στη Λάρισα και την Θεσσαλία θα πρέπει να αποτελέσουν διδάγματα και για την πολιτική ηγεσία για να δούμε πως θα αποτρέψουμε στο μέλλον ένα αντίστοιχο φαινόμενο. Να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες μας για να οργανώνουμε το σύστημα και τις δομές για να έχουν αποτρεπτικό και όχι ανασταλτικό χαρακτήρα. Μεταφέρω τις ευχαριστίες του υπουργού κ. Τσιάρα που βρίσκεται στην Κρήτη για μια άλλη υποχρέωση».

Την απονομή έκαναν ο κ. Κουρέτας και ο κ. Κέλλας.

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΘ.Π. – Φωτο/βίντεο: Βασίλης Καραλούλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω