Για ζητήματα υγείας και ασφαλείας που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου και ειδικότερα για τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων νόμου Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας από τον χώρο του Δημαρχείου Λάρισας.

Για το πρόβλημα των καθυστερήσεων που υπήρχαν ανέκαθεν έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Χατζήκος, σε σχέση την παράδοση των ΜΑΠ, καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα εκείνα του έτους 2023, ενώ ήδη έχει παρέλθει το μισό 2024. «Αναγκάζονται λοιπόν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες οι εργαζόμενοι όχι μόνο να βγαίνουν για να εργάζονται, αλλά να υφίστανται επιπλέον ταλαιπωρία, που αφορά στην εντατικοποίηση της εργασίας. Εμείς από τις αρχές της χρόνια έχουμε συνεδριάσει πολλές φορές με προτάσεις και λύσεις προς τη Δημοτική Αρχή».

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζήκος, παρά τις συνεχείς παρατάσεις που έχουν δοθεί από τη Δημοτική Αρχή, έπειτα από συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν έχει δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. «Δεν είχαμε καμία ανταπόκριση. Έχουμε δώσει παρατάσεις, υπάρχει μεγάλη ευθύνη που οι εργαζόμενοι βγαίνουν έξω χωρίς καμία προστασία».

«Εμείς σαν Σύλλογος κάναμε όλες στις απαραίτητες ενέργειες. Πολλοί συνάδελφοι από την τσέπη τους αναγκάζονται να προστατευτούν», σημείωσε έπειτα ο ίδιος.

«Ο Δήμος Λαρισαίων είναι μια ολότητα με διάφορα όργανα, τα οποία συγκλίνουν προς την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει η παρεχόμενη υπηρεσία προς όλους τους δημότες. Με έντονη φωνή διαμαρτυρίας, πρέπει να καταλάβει ο Λαρισαϊκός λαός ότι δεν μπορεί ο άλλος να ανεβαίνει στο αποριμματοφόρο με ακατάλληλα παπούτσια», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος, κ. Στέλιος Τσίρκας.

«Δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι. Απαιτούμε να δοθούν τώρα τα ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία και την υγεία τους. Παράλληλα να υπάρχουν ιατρικές εξετάσεις για όλους, μελέτη επαγγελματικών κινδύνων και καταγραφή επαγγελματικών ασθενειών», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω