«Αν δεν γίνει ο ηλεκτροκίνητος σιδηρόδρομος από τον Βόλο στη Λάρισα, η Μαγνησία πάντα θα υπολείπεται, ενώ πρέπει να γίνει σύντομα και η νέα γραμμή από τον Αλμυρό, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη βιομηχανική ζώνη», ανέφερε με δηλώσεις του στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο νομικός Σπύρος Φασούλας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου.

«Δεν έχουμε καταλάβει την αναγκαιότητα του σιδηροδρόμου»

Σύμφωνα με τον κ. Φασούλα, πριν τη μεγάλη καταστροφή του Daniel τον Σεπτέμβριο, υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στον σιδηρόδρομο, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των τοπικών κοινωνιών που δεν είχαν καταλάβει την αναγκαιότητα του σιδηροδρόμου επαρκώς και δεν αντιλαμβάνονται τι χάνουν με την απαξίωσή του.

Όπως ανέφερε, είχαν καθυστερήσει πολύ οι μελέτες ακόμη και για τη χάραξη νέας γραμμής από το Λατομείο προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό και στην ηλεκτροκίνηση της γραμμής, που είναι βασικό για την ανταγωνιστικότητα του Βόλου, για τη βιομηχανία, το λιμάνι και τη μετακίνηση του κόσμου.

Στον κάμπο έχει εξαφανιστεί η γραμμή…

Μετά τις ζημιές από τις πλημμύρες, η κατάσταση αυτή άλλαξε και πρέπει να γίνει από την αρχή μια μεγάλη παρέμβαση. Στον κάμπο έχει εξαφανιστεί η γραμμή, πρέπει να γίνουν πολλά έργα και καλό είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες, τόνισε το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου.
«Αν και περίμενα να έχει γίνει η ανάθεση για τις αποκαταστάσεις πιο σύντομα, αυτό που έχει σημασία είναι ό,τι είναι να γίνει, να γίνει γρήγορα, διότι αν δεν γίνει ο ηλεκτροκίνητος σιδηρόδρομος από τον Βόλο στη Λάρισα, η Μαγνησία πάντα θα υπολείπεται, ενώ πρέπει να γίνει και η νέα γραμμή από τον Αλμυρό, τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στη βιομηχανική ζώνη και θα έπρεπε να γίνουν σύντομα μελέτες και να προχωρήσει», ανέφερε ο κ. Φασούλας.

Τι έγινε το 1881 στη Θεσσαλία!

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου, ανέφερε ότι μετά την ένωση της Θεσσαλίας με την Ελλάδα το 1881, έναν χρόνο αργότερα συγκεκριμένα, έγινε η σύμβαση με τον Μαυροκορδάτο, η σιδηροδρομική γραμμή της Λάρισας ολοκληρώθηκε το 1883 και τότε, έγινε κατά σύμπτωση μια τέτοια … μεγάλη θεομηνία και η γραμμή εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα να συνδεθεί ο Βόλος με τη Λάρισα με καθυστέρηση ενός χρόνου.

«Δεν υπάρχει επαρκές τροχαίο υλικό»

Ακόμη, ο κ. Φασούλας ανέφερε ότι δεν υπάρχει επαρκές τροχαίο υλικό, κυρίως στον προαστιακό Αθήνας – Θεσσαλονίκης και γύρω από την Αθήνα, που με τις νέες αμαξοστοιχίες το υλικό έχει έναν κύκλο ζωής, δεν έχουν γίνει παραγγελίες και τα επόμενα χρόνια κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς τρένα.
Όπως ανέφερε, εάν τελειώσουν τα έργα ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας και Λάρισας – Βόλου και με τα έργα που θα γίνουν πιο κάτω, με τις ελλείψεις που υπάρχουν τώρα και κάνουν συρμούς υπεραστικού τρένου αντί για προαστιακού στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Λάρισα, πως θα βρουν τροχαίο υλικό για να μπουν, ενώ πρόσθεσε ότι κάποτε πρέπει να γίνουν παραγγελίες τρένων καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθούν απ΄την μια στιγμή στην άλλη…»

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω