Άνοιξε τις «πύλες» του σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης στον Μύλο του Παππά το δια-καλλιτεχνικό και δι-επιστημονικό Φεστιβάλ Open Nights, που συνδιοργάνωσαν η ομάδα OFF ART – Σκηνικές Παρουσίες και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η βάση του θα ειναι ο Μύλος του Παππά, ενώ δράσεις θα γίνουν σε πολλά μέρη στην πόλη. Για ακόμη μια χρονιά συνεργάζεται με φορείς Πολιτισμού, όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο – Γαλλική Πρεσβεία, ο οργανισμός ΝΕΟΝ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και μια πλειάδα καλλιτεχνών και ομάδων.

Για την 9η διοργάνωση δημιουργεί και ένα πρωτότυπο παράλληλο project, τις «Ετεροτοπίες», που ξεκίνησε στη Μελίβοια του Κισσάβου τον Αύγουστο 2024. Το project αφορά στην καλλιτεχνική εμπειρία μέσα στη φύση σε αντιδιαστολή με την αναπαράσταση της φύσης ως τοπίο/ κήπο/ φυσική σκηνή. Η παρουσίασή του, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στο WISEDOG Modular Design Area, θα παραμείνει για δυο εβδομάδες μετά την έναρξη του φεστιβάλ.

Ένα bazaar που θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου στον Μύλο του Παππά και θα μας φέρει σε επαφή με παραγωγούς, δημιουργούς και ομάδες που σέβονται τη Γη.

«Φεστιβαλ Open Nights σε όλο τον Μύλο, με τον τέταρτο όροφο να ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό. Αυτή τη στιγμή έχουμε παραστάσεις. Η τέχνη μιλάει από μόνη της. Το βλέμμα του καλλιτέχνη είναι εδώ και είναι πολύ σημαντικό και συγκινητικό να βλέπει κανείς αυτά που βλέπει ο καλλιτέχνης», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια-χορογράφος του Φεστιβάλ, κ. Ρούλα Καραφέρη

Την ιδέα, υλοποίηση και καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει η χορογράφος Ρούλα Καραφέρη.

Το φεστιβάλ έχει κερδίσει το βραβείο ποιότητας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φεστιβάλ EFFE 2024/25.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω