Κάθετος ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σχετικά με το σημαντικότατο θέμα της άρδευσης και της λειψυδρίας, ρίχνοντας τα «βέλη» του σε ορισμένους δημάρχους οι οποίοι όπως τόνισε «κάνουν καμποϊλίκια κλείνοντας ποτάμια», συμπληρώνοντας δε: «αυτά τελειώσανε, θα υπάρξει νομιμότητα, το νερό ανήκει σε όλη τη Θεσσαλία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα αυτοί να αφήνουν το νερό επειδή νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν περισσότερες ψήφους».

Επίσης επισήμανε ότι έχουν τοποθετηθεί στην λίμνη Πλαστήρα σταθμήμετρα και παρακολουθείται η στάθμη από ειδική επιτροπή. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας καθώς και από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης κ. Κώστα Τζανακούλη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα ο κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε: «Υπάρχει μια συνεργασία και μια επιτροπή που παρακολουθεί την στάθμη των νερών. Έχουμε τοποθετήσει ήδη σταθμήμετρα και παρακολουθούμε την στάθμη. Αν υπάρξει απόκλιση θα τηρηθούν οι διαδικασίες και θα υπάρξουν δεσμεύσεις και νομικές. Δεν μπορεί να γίνονται αυτά που είδα πριν από κάποιες μέρες κάποιοι έξυπνοι να κλείνουν τα ποτάμια επειδή είναι μάγκες. Αυτά τελειώσανε, αυτά τα καμποϊλίκια που κάνανε ορισμένοι δήμαρχοι να τα ξεχάσουν. Από δω και πέρα υπάρχει νομιμότητα, το νερό ανήκει σε όλη τη Θεσσαλία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα αυτοί να αφήνουν το νερό επειδή νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν περισσότερες ψήφους. Αυτά, τελειώσανε. Στη συνέχεια θα συνεργαστούμε και με τον Οργανισμό Υδάτων που οσονούπω θα δημιουργηθεί και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο».

Νωρίτερα ο κ. Κώστας Τζανακούλης σημείωσε:  «Πραγματοποιείται μια σύσκεψη του άτυπου οργάνου σχετικά με την άρδευση. Η συνεργασία ξεκινώντας από την Περιφέρεια, τους ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και τους δήμους είναι στο καλύτερο επίπεδο και παρόλες τις δυσκολίες που έχουμε φέτος είμαστε καλά. Φτάνουμε στο τέλος της αρδευτικής περιόδου χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι αυτή η λίμνη έχει πολλαπλό σκοπό και χαρακτήρα, το ζητούμενο δεν είναι μόνο η άρδευση, είναι ο περιβαλλοντολογικός και τουριστικός χαρακτήρας, η ύδρευση κ.α. για ένα τέτοιο έργο που άλλαξε την οικονομία στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τις φοβερά δύσκολες καιρικές συνθήκες υπήρχε νερό στην λίμνη και κοιτάμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση χωρίς σπατάλη. Σε λίγες μέρες όπως είπαμε θα σταματήσει η άρδευση, ήδη σταμάτησαν κάποιες καλλιέργειες. Αποφασίστηκε για αυτές τις τελευταίες ημέρες να μην γίνει σπατάλη, να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες με βασικό στόχο να μην φτάσουμε στο όριο των 784 που προβλέπεται και δεν πρέπει να κατεβούμε, στόχος να μείνουμε πάνω από το 785. Να μείνουν δηλαδή και 30 εκατ. κυβικά μέτρα πάνω για να δούμε τι θα γίνει στην επόμενη σύσκεψη τον Σεπτέμβριο».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

ΑΘ.Π. – φωτο-βιντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω