Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων, με στόχο την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την «Χρονιά εφήβου 2024 – 2025».

«Η εφηβεία που αποτελεί μια περίοδο αλλαγών και εξελίξεων, δεν αφορά μόνο τη σωματική ανάπτυξη αλλά επιπλέον την ψυχική και σωματική. Ρίχνουμε όλο το βάρος μας στην ενημέρωση του κοινού ώστε να γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει στη δύσκολη αυτή ηλικία. Συντονιζόμαστε κι ευαισθητοποιούμε εκτός από τους εφήβους μας, γονείς και εκπαιδευτικούς» δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλατεία Ρήγα Φερραίου) ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Όπως είπε, θα γίνουν έξι επιστημονικές δράσεις στο διάστημα Οκτωβρίου 2024 – Μαΐου 2025. Μία από αυτές, «Η μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, Ταυτότητα στην εφηβεία/Σεξουαλικότητα, Έρωτας στην εφηβεία», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. «Είναι κομβικό για εμάς να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτές τις ηλικίες και να λύσουμε απορίες» συμπλήρωσε ο κ. Αποστόλου.

«Ως Δήμος Λαρισαίων στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στον τομέα της υγείας» σημείωσε από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας. «Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή του ατόμου, που συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές τόσο στο κορμί όσο και στον ψυχισμό. Στη διάρκεια αυτών των δράσεων αξιόλογοι ομιλητές θα εξεταστούν τα προβλήματα της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των εφήβων, που αφορούν στις σχέσεις των εφήβων μεταξύ τους, στις σχέσεις των εφήβων με την οικογένεια, στη σεξουαλικότητα και τον έρωτα στην εφηβεία, στην επιθετική και κάποια φορά παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να προκύψει, στις εξαρτήσεις» εξήγησε.

Λεπτομέρειες για το Ινστιτούτου έδωσε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνή του κα Σίλια Μπατρακούλη.

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω