Για επιβεβλημένη ανάγκη να αποζημιωθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι από τον Daniel και την πανώλη, έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σε δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι της Πέμπτης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας σε ότι αφορά των θέμα των πυρκαγιών. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Είναι επιβεβλημένο να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της αποζημίωσης των κτηνοτρόφων μετά τον Daniel. Όπως επίσης να επιταχυνθούν οι αποζημιώσεις για όσους υπέστησαν ζημιά από την πανώλη.

Σε ότι αφορά την σύσκεψη αύριο στη Λάρισα με κυβερνητικό κλιμάκιο, για τον έναν χρόνο μετά τον Daniel, εμείς θα παρουσιάσουμε το τι έχει γίνει σε επίπεδο έργων, πολιτικής προστασίας, των αποτελεσμάτων για πανώλη και κουνούπια και θα γίνει ένας απολογισμός για το τι έγινε αυτούς τους εννέα μήνες. Επίσης, θα παρουσιαστούν κάποιες σκέψεις για τον προγραμματισμό των επόμενων μηνών.

Το πιο σημαντικό που θα ακουστεί αφορά το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές, καθώς είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα. Από τα 123.000 στρέμματα που κάηκαν πέρσι, φέτος πήγαμε στις 3.000, με τον ίδιο αριθμό πυρκαγιών και θα αναλυθεί αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω