«Η παροχή δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας, δημόσιας ασφάλειας και φυσικά η άμυνα της χώρας είναι βασικές υποχρεώσεις κάθε συντεταγμένης πολιτείας. Γι’ αυτό, άλλωστε, καταβάλλουμε φόρους, αναμένοντας από το κράτος να προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες καθολικά στους φορολογούμενους πολίτες του. Κάθε κόμμα μπορεί να έχει διαφορετικές προσεγγίσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, του προϋπολογισμού της χώρας, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί τον πυρήνα του κράτους που είναι ένα “κοινωνικό συμβόλαιο” καθολικής παροχής βασικών αγαθών, όπως η παιδεία και η υγεία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνομιλώντας με παιδιά της τελευταίας τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων.
Τις 44 μαθήτριες και μαθητές του σχολείου συνόδευαν η υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Καρακούλα και οι εκπαιδευτικοί, οι κυρίες Εύη Πανδρεμένου, Μάρθα Μπατσίλα, Μαρία Βαλακώστα, Αικατερίνη Τζάρτζα και Μαριάννα Σταυροπούλου, καθώς και ο κ. Βασίλης Λιάνος.
Μετά πολλών επαίνων…
Ο Θεσσαλός πολιτικός καλωσόρισε τα παιδιά στο ιστορικό κτήριο του ελληνικού κοινοβουλίου και, με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, εξήγησε τη διαδικασία επεξεργασίας των νομοσχεδίων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την εισαγωγή τους για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Όπως είπε «στην Ελλάδα, δυστυχώς, είναι αδιανόητο να γίνει δεκτή πρόταση νόμου αν δεν υποβληθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία, που είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), είχαμε με πρωτοβουλία μου συνυπογράψει, οι μετέχοντες στην Επιτροπή βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μαζί με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης, πρόταση νόμου που εκπόνησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί προεδρίας Ιωάννη Χαλκιά. Με αυτήν αντιμετωπίζονταν παθογένειες που οδηγούσαν σε καταδίκες της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η πρόταση έγινε δεκτή μετά πολλών επαίνων, αλλά δεν εισήχθη πότε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή! Η αλήθεια είναι ότι η εκάστοτε κυβέρνηση, όπως μαρτυρά η ιστορία της μεταπολίτευσης, δεν θέλει να φαίνεται ότι δεν είναι αυτή η επισπεύδουσα και η έχουσα την νομοθετική πρωτοβουλία. Μπορεί να συμπληρώνονται 50 χρόνια από την μεταπολίτευση, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο για να πούμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από την ποιότητα της δημοκρατίας σε άλλες πιο ώριμες από εμάς δημοκρατίες!».
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις