Στην Ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν παραπέμπονται σήμερα δύο ξαδέλφια, Αλβανοί υπήκοοι 29 και 14 ετών, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατηγορούμενοι για διαρρήξεις. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων νωρίς χθες το απόγευμα και από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ασκήθηκαν κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις για διακεκριμένες κλοπές, με τα δύο ξαδέλφια να παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», στο σπίτι – παράπηγμα του 52χρονου πατέρα του ανήλικου βρέθηκε χθες το μεσημέρι, σωρεία χρυσαφικών, λιρών, ρολογιών κ.λπ., η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Τα δύο ξαδέλφια αναζητήθηκαν από αστυνομικούς στη συνοικία των Πυροβολικών, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής έπειτα από καταγγελία στο Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ότι άγνωστοι προσπαθούν να εισέλθουν σε ισόγειο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο ξαδέλφια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την μπαλκονόπορτα ισόγειας κατοικίας, ωστόσο νωρίτερα είχαν διαπράξει άλλες δύο διαρρήξεις.

Ειδικότερα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου, στη συνοικία του ΟΣΕ και παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα αφαίρεσαν δύο συσκευασίες ανδρικών αρωμάτων, 17 δολάρια ΗΠΑ και 55 ευρώ. Κλοπιμαία που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Στη συνέχεια αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου τριώροφης οικοδομής στη συνοικία της Νεράιδας, όπου παραβιάζοντας την ξύλινη μπαλκονόπορτα αφαίρεσαν κοσμήματα, χρυσαφικά και 1.800 ευρώ. Η δράση του 29χρονου ταυτοποιήθηκε και στα δύο σπίτια γι’ αυτό και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και κατ’ επάγγελμα.

Στο μεταξύ συνελήφθη και ο 52χρονος πατέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. ερευνάται το νόμιμο της παραμονής στη χώρα και των τριών συγγενών. Τα δύο ξαδέλφια οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών όπου τους ασκήθηκε δίωξη για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και κρατούνται, ενώ ερευνάται η προέλευση χρυσαφικών, λιρών και ρολογιών που εντόπισαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά από έρευνα στο σπίτι – παράπηγμα που μένει ο 52χρονος πατέρας του 14χρονου.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω