Την προσοχή των διερχόμενων Λαρισαίων έχει κεντρίσει νωρίς το βράδυ της Πέμπτης, η γυάλινη πυραμίδα που φωτίστηκε σε μπλε χρώμα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά από το κτήριο της ιατρικής σχολής.

Μικροί και μεγάλοι σταματούν και προσπαθούν να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται, ρωτώντας τους ανθρώπους που μερίμνησαν για τοποθέτηση και φωταγώγησή της.

Η πυραμίδα αποτελεί έκθεμα της έκθεσης «From Where I Stand» η οποία είναι ουσιαστικά μία δέσμη δράσεων σύγχρονης ψηφιακής τέχνης που έρχεται για πρώτη φορά στη Λάρισα από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, στην Ιατρική Σχολή Λάρισας, αλλά και σε κεντρικούς δημόσιους χώρους.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από την μπλε γυάλινη πυραμίδα:

Η έκθεση «From Where I Stand» αποτελεί μία προσπάθεια επαφής και δημιουργικής συνάντησης των ψηφιακών τεχνών με το κοινό της Λάρισας, ενεργοποιώντας και προωθώντας, ταυτόχρονα, την καλλιτεχνική έκφραση και καινοτομία, ενώ παράλληλα αποσκοπεί να αναδείξει την  ψηφιακή καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω