Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας το βράδυ της Πέμπτης με αντικείμενο την έγκριση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Με δεκάδες πολίτες να βρίσκονται στην αίθουσα, αλλά και ένα πανό που έγραφε «αγώνας μέχρι την τελική νίκη» να δίνει το κλίμα, η συζήτηση μοιραία ξέφυγε μεταξύ στελεχών της δημοτικής αρχής, δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και πολιτών, κυρίως για τη μη αποζημίωση του συνόλου των πληγέντων, με φόντο το θέμα των υπογείων (το κράτος δεν αποζημιώνει ότι ζημιά έχει προκληθεί σε υπόγεια γιατί δεν αφορά την κύρια κατοικία. Το φαινόμενο συναντάται ως επί το πλείστον στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης), αλλά και την προβληματική λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού. Ένα πρόβλημα που έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς πολίτες που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκκενώσεις των βόθρων αφού οι εταιρείες δεν έχουν που να αποθέσουν στη συνέχεια τα λύματα.

Ατυχής στιγμή της συνεδρίασης το «σκασμός» του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχου, κατά τη διάρκεια της έντασης.

Εν τέλει το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τα μέτρα ανακούφισης που είχαν εξαγγελθεί από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν απαλλαγή ανταποδοτικών τελών, δημοτικού φόρου και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που δεν είναι δυνατό να κατοικηθούν λόγω της πλημμύρας, καθώς και απαλλαγές διδάκτρων και τροφείων για σειρά νομικών προσώπων όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και η Σχολή Μπαλέτου.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η απαλλαγή του μισθώματος για τα χωράφια γιατί απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω