Κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του ετήσιου φόρου στα μικρά σκάφη αναψυχής έως 7 μέτρα, καθώς και οι αναδρομικές χρεώσεις από το 2020.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, ανέφερε σχετικά: «Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας, προχωρούμε στην τροπολογία που αποτελεί σημαντική ελάφρυνση για χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών σκαφών αναψυχής και ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των ερασιτεχνών αλιέων».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε: «Αφουγκραστήκαμε άμεσα την αναστάτωση που προέκυψε στους κόλπους των ερασιτεχνών αλιέων, λόγω της φορολόγησης των μικρών σκαφών αναψυχής και προχωρούμε σε κατάργηση του φόρου των μικρών ιδιόκτητων σκαφών, αίροντας και τις αναδρομικές χρεώσεις. Στεκόμαστε δίπλα στους ερασιτέχνες αλιείς, στηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημά τους. Με την ψήφιση της τροπολογίας, επιβεβαιώνουμε τη βούλησή μας να προστατεύουμε τα συμφέροντά τους, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας περί φορολόγησης των σκαφών αναψυχής».

Τέλος, ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των ιδιοκτητών μικρών σκαφών και συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση των συνθηκών στον χώρο της ναυσιπλοΐας και της αλιείας, διασφαλίζοντας ισορροπία μεταξύ φορολογικής δικαιοσύνης και οικονομικής ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω