Μοιράσου το αρθρο!

Καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 60χρονη γυναίκα, μετά από καταγγελίες γειτόνων της πως φύλασσε σε ακίνητο που της ανήκε δύο σκύλους, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση ακραίας εγκατάλειψης και ζούσαν μέσα στην βρωμιά και τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021, η 60χρονη φύλασσε τα σκυλιά στο μπαλκόνι και στην ταράτσα ερειπωμένης και εγκαταλειμμένης μονοκατοικίας ιδιοκτησίας της, η οποία βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Βόλου.

Η 60χρονη φέρεται πως δεν τηρούσε κανένα κανόνα υγιεινής, με τον χώρο να καταλαμβάνεται από απορρίμματα και περιττώματα των ζώων, ενώ η αποπνικτική δυσοσμία που επικρατούσε διαχεόταν σε όλη τη γειτονιά.

Οι δύο γείτονές της, οι οποίοι υπέβαλαν την καταγγελία, έκαναν μάλιστα λόγο και για δυσοσμία η οποία προερχόταν από το εσωτερικό του σπιτιού.
Η κατηγορούμενη δεν έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασία και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της, με την ίδια να κρίνεται ένοχη για παράβαση κανόνων ευζωίας ζώων κατ’ εξακολούθηση και παράβαση υγειονομικών κανόνων κατ’ εξακολούθηση.

Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Περισσότερα Εδω