Στις 11 Οκτωβρίου 2022 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, κατέθεσε αίτημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προσκομίσει και να καταθέσει στη Βουλή όλα τα αιτήματα και τα σχετικά έγγραφα (στοιχεία, οικονομοτεχνικές μελέτες κ.ά.) που έχουν υποβληθεί στο ΥΠΑΑΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του, και τα οποία αφορούν το θέμα των οικονομικών ενισχύσεων λόγω των επιπτώσεων του covid-19 στους μηλοπαραγωγούς του Δήμου Αγιάς, στις οποίες δεν συμπεριλήφθηκαν ποτέ.

Είχε προηγηθεί η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της Άννας Βαγενά προς τον ΥΠΑΑΤ, στις 30/09/22 στη Βουλή, σχετικά με τους λόγους που δεν συμπεριλήφθηκαν οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς στις κρατικές αυτές ενισχύσεις. Στη συζήτηση αυτή παρευρέθηκε για να απαντήσει ο Υφυπουργός, κ. Γ. Στύλιος, ο οποίος ισχυρίστηκε ψευδώς, ότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα για στήριξη των μηλοπαραγωγών Αγιάς ούτε κατέθεσαν ποτέ τα σχετικά στοιχεία και οικονομοτεχνική μελέτη στο Υπουργείο για την ένταξή τους στο πρόγραμμα που έληξε στις 30/06/22. Άρα, ισχυρίστηκε, η ευθύνη για τον αποκλεισμό τους από τις εν λόγω ενισχύσεις τους ανήκει αποκλειστικά.

Η κ. Βαγενά ζήτησε από τον υφυπουργό να ανακαλέσει, διότι αυτή η δήλωσή του είναι ψευδής, τονίζοντάς του ότι οι μηλοπαραγωγοί της Αγιάς έχουν καταθέσει, όχι μία, αλλά τουλάχιστον δύο φορές τα απαιτούμενα στοιχεία, πολύ πριν τη λήξη του προγράμματος και ότι, τόσο οι μηλοπαραγωγοί όσο και η ίδια έχουν θίξει το θέμα επανειλημμένα από το Νοέμβριο του 2021.

Με την αίτηση αυτή της βουλευτού να καταθέσει ο υπουργός τα απαιτούμενα έγγραφα (Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων), όπου η κ. Βαγενά αναφέρεται σε όλη τη σχετική αλληλογραφία που έχει αποσταλεί στο ΥΠΑΑΤ, θα φανεί αν τελικά ο υφυπουργός ψεύδεται, ή δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις υπηρεσίες του Υπουργείου του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω