«Υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα, την περιφέρεια και την κοινωνία. Αυτή αρχίζει εδώ. Με ένα κόμμα το οποίο δε λογοδοτεί σε κανέναν παρά στην κοινωνία». Τα παραπάνω επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του περιφερειακού – αναπτυξιακού συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή «για τις ζωές που χάθηκαν στις πλημμύρες και σ’ αυτό το οποίο πολλοί αποκαλούν δυστύχημα αλλά στην πραγματικότητα είναι έγκλημα. Το έγκλημα των Τεμπών» όπως χαρακτηριστικά είπε. Για το ίδιο θέμα μάλιστα πρόσθεσε πως «το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στηρίζοντας μία παράταξη που διοίκηση τη χώρα σωστά την περίοδο 2015 – 2019».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα και το θέμα είναι πώς τη στήνουμε αυτή τη χώρα. Πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι μία τεράστια προπαγάνδα, σε μία αλαζονεία».

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ»

Μίλησε για προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» σε βάρος του, εξηγώντας ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό και είναι το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στη χώρα μας. Αυτή είναι η δύναμή μας. Θα μείνουμε έτσι διότι το κόμμα μας ανήκει στα μέλη του και τα μέλη του εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο… Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέτουν τον εαυτό τους».

«ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ»

Για τους αγρότες είπε ότι «βιώνουν μία τεράστια αδικία, πουλούν προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής τους. Δε μπορούν καν να συναντηθούν με την κυβέρνηση χωρίς τις εκβιαστικές προϋποθέσεις που τους θέτουν. Αντί για σταθερότητα βιώνουν μία τεράστια ανασφάλεια. Αυτό δεν είναι δίκαιο και βιώσιμο. Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για αγρότες και κτηνοτρόφους είναι απολύτως δίκαιες και κοστολογημένες. Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει τα αυτονόητα».

ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Κασσελάκης τόσο για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και για τη δημόσια υγεία, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η  κυβέρνηση κοροϊδεύει και κάνει μπίζνες με francize ιδιωτικά Πανεπιστήμια αντί να ενισχύσει τα περιφερειακά δημόσια πανεπιστήμια… Ότι πάνε να κάνει στα πανεπιστήμια ήδη το έχουν κάνει στην υγεία. Οι ιδιωτικές κλινικές αλιεύουν ασθενείς και τους παίρνουν πελάτες. Αντί να επενδύσουμε και να στελεχώσουμε τη δημόσια υγεία…»

Δείτε την ομιλία του κ. Κασσελάκη:

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Σε αυτή την προσπάθεια ανάταξης της Θεσσαλίας δε χωρούν τεχνητοί διαχωρισμοί» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πολύ περισσότερα από αυτά που προφανώς διαφωνούμε. Οι πολίτες με επέλεξαν για Δήμαρχο μίας πόλης που μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Θεσσαλίας να βγει μπροστά… Είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός βιώσιμου πλάνου».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο της επόμενης ημέρας μετά τις πλημμύρες, καταγγέλλοντας πως «14 χρόνια με την προηγούμενη διοίκηση δεν υπήρχε μία αντιπλημμυρική μελέτη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτή τη χώρα την κάναμε εμείς κι μπορούμε να την αλλάξουμε εμείς. Το σχέδιο δε θα μας το επιβάλει κανείς Ολλανδός, κανένας. Το σχέδιο θα το φτιάξουν οι Θεσσαλοί… Πολύ σύντομα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα παρουσιάσει το δικό του αναπτυξιακό σχέδιο…

Δε δικαιούμαστε να κάνουμε άλλα λάθη. Γι’ αυτό θα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα με μεγάλη λεπτομέρεια. Να μην κάνουμε λάθη και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος με την κοινωνία…»

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος | Φωτογραφίες: Κώστας Τσιάρας / onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω