Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε φορείς και παράγοντες της πόλης με σκοπό νμα εκτεθούν οι απόψεις τους καθώς και να δημιουργηθούν συνθήκες αλληλοενημέρωσης. Σύμφωνα με επιστολή των υφειονομικών σε αναστολή:
Ύπουλα και αιφνιδιαστικά η υποχρεωτικότητα έχει εισβάλλει στην ζωή όλων είτε προβαίνουν είτε όχι στον αντι-covid λεγόμενο εμβολιασμό, καταστρέφοντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Από την φρενίτιδα των lockdown φτάσαμε στο αδιανόητο μέτρο της άμισθης αναστολής εργασίας. Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα ειδεχθών εγκλημάτων με πρόσχημα αγαθές προθέσεις και ανωτέρα βία. Είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης, όπως το Σύνταγμα, διεθνείς συμβάσεις (Οβιέδο) και το Συμβούλιο της Ευρώπης ορίζουν, το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση, ιδιαίτερα όταν αυτό αφορά το σώμα και τις πεποιθήσεις του. Η ιατρική δεοντολογία πρεσβεύει ότι ο ιατρός προτείνει την κατάλληλη θεραπεία και ο ασθενής (ή υγιής στην περίπτωσή των εμβολιασμών) αποφασίζει για την εφαρμογή του.

Ιδιαίτερα εμείς οι υγειονομικοί είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε τις μεγάλες ευθύνες στη διαχείριση της υγειονομικής «κρίσης», τις αδυναμίες του συστήματος υγείας αλλά και τα τυχόν μέτρα αντιμετώπισης.

Η απόφαση της αναστολής εργασίας:

1- Είναι μετάθεση ευθυνών για την αντιμετώπιση των υγειονομικών πιέσεων.

2- Στην προσπάθεια διάλυσης του δωρεάν δημόσιου συστήματος υγείας εξελίσσεται σε εργαλείο καταστολής των εργασιακών δικαιωμάτων και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

3- Αποτελεί βάρβαρο και ασύμμετρο μέτρο που πίεσε με το μαχαίρι στο λαιμό χιλιάδες υγειονομικούς να προβούν σε υποχρεωτική ιατρική πράξη και χιλιάδες άλλους να βρεθούν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας, χωρίς αποδοχές για αόριστο χρονικό διάστημα. Την ώρα που αποδεικνύεται ότι εμβολιασμένοι και μη νοσούν και μεταδίδουν πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση, στα μέτρα πρόληψης και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

4- Συνοδεύεται από ενορχηστρωμένη επίθεση μαζί με τα στρατευμένα ΜΜΕ. Στοχοποιείται η μερίδα του λαού που αντιτίθεται να υπακούσει με κλειστά μάτια στις επιλογές της κυβέρνησης. Στήνεται μηχανισμός κατασκευής «αρνητών» και «αντιφρονούντων».

Οι υγειονομικοί που βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής εργασίας απαιτούμε:

1- Να καταργηθεί ο νόμος της αναστολής εργασίας με αφορμή την άρνηση τέλεσης ιατρικής πράξης.

2- Την ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας που δίνουν μόνες τους αφιλοκερδώς την μάχη της στήριξης της δημόσιας υγείας.

3- Τον εκσυγχρονισμό των δομών της δημόσιας υγείας που σήμερα λειτουργούν στα τυφλά, χωρίς να είναι σε θέση να καθορίσουν τους υγειονομικούς κινδύνους. Είμαστε ουραγοί στην καταγραφή των παρενεργειών της εμβολιαστικής εκστρατείας και στην χάραξη υγειονομικής πολιτικής, πράγμα που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα πρόσχημα.

4- Τον ελεύθερο δημόσιο διάλογο, όπου η ενημέρωση δεν θα είναι μονόπλευρη υπέρ της μιας ή της άλλης υγειονομικής πολιτικής. Η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να διώκεται η άλλη άποψη.

5- Την κατάργηση των μέτρων που στόχο έχουν την προσπάθεια δημιουργίας αφόρητης κατάστασης προκειμένου να υποκύψουν οι πολίτες σε τέλεση ιατρικής πράξης.

Στην περίπτωση των νέων είναι πια κοινά παραδεκτό ότι τα τυχόν οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πολύ κατώτερα των κινδύνων από αυτούς. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ κάθε απόπειρα πίεσης και εξαγοράς της βούλησής των με «δωράκια» και άλλα «προνόμια».

 

Ο αυταρχισμός με σκοπό τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι υγειονομικοί σε αναστολή είμαστε αποδέκτες της συμπαράστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ήδη σε διεθνές επίπεδο απομυθοποιείται ο μονόδρομος της αντιμετώπισης του ιού μέσω των υποχρεωτικών εμβολιασμών, που επιλέγει φανατικά η ελληνική πολιτεία, πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά για τις πραγματικές της προθέσεις.

 

Καλούμε τις υγιείς πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να αντιδράσουν.

Η Ελλάδα δε θα μετατραπεί από κοιτίδα της Δημοκρατίας σε εστία φασιστικών-ρατσιστικών πρακτικών.

Περισσότερα Εδω