Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας υποδέχτηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείο από τη Γκντύνια της Βόρειας Πολωνίας.

Η διευθύντρια, Αριστέα Παπαδημητρίου, η εκπαιδευτικός Γερμανικών, Σταυρούλα Τσιαντούλα και η εκπαιδευτικός Αγγλικών, Αθηνά Καζάνα, καλωσόρισαν τις καθηγήτριες ElzbietaKlinska και MagdalenaKucharskaRzeppa με 9 μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο τους, πραγματοποιώντας την τρίτη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus Digitalsocietymaytheforcebewithus!”

Ξεναγήθηκαν στην αρχαία μας κληρονομιά και ιστορία μέσα από την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον Παρθενώνα, το Ηρώδειο, το Θέατρο του Διονύσου και την Πλατεία Συντάγματος. Επισκέφτηκαν τα Μετέωρα με τα σκαρφαλωμένα στους βράχους μοναστήρια και το Βαρούσι  της πόλης των Τρικάλων. Με τον «Μαύρο Καβαλάρη», Νικόλαο Πλαστήρα, ταξίδεψαν μέχρι το ομώνυμο φράγμα και περπάτησαν μέσα στα στενά δρομάκια από τα όμορφα χωριά μας.

Το Καρδίτσα- Γκντύνια 2-2 θα γίνει στις 29 Νοέμβρη, όταν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού θα πραγματοποιήσουν τη δική τους επίσκεψη στη Γκντύνια!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Καρδίτσας, κ Βασίλη Τσιάκο, για την ευγενική προσφορά γεύματος στην τοπική ταβέρνα “Ψeatopolis”, τον χορευτικό όμιλο Καλλίχωρο και συγκεκριμένα την πρόεδρό του, κα Βάσω Καραπάνου, για την προσφορά παραδοσιακών φορεσιών και τον κ Θανάση Μιχαλάκη, ιστορικό και δημοσιογράφο από το Δήμο Τρικκαίων  για τη λεπτομερή ξενάγησή του στην Παλιά Πόλη.

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω