Ψυχρή επέλαση αναμένεται στη Λάρισα αλλά και σχεδόν στο σύνολο της χώρας τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον Λαρισαίο προγνώστη Φανή Χατζηγρίβα.

Γράφει συγκεκριμένα: Σε ξεκάθαρα χειμερινούς ρυθμούς θα,περάσει η χώρα μας από την Τρίτη 09.01 και για αρκετά μεγάλο διάστημα.
▪️ Η πρώτη ψυχρή επέλαση θα απασχολήσει κυρίως περιοχές ανατολικά της Πίνδου, και στο σύνολο σχεδόν αυτής,ενώ πιο σοβαρά θα,είναι τα πράματα την ερχόμενη Παρασκευή, αρχικά με βροχές, σε μεγάλο τμήμα της χώρας, και μετατροπή προς το Σάββατο σε χιονοπτώσεις ακόμη και σε μηδενικά υψομετρα . Η δε θερμοκρασία,σε σταδιακή πτώση.
αναλυτικά:

ΤΡΙΤΗ 09.01.2024 : Αρχικά σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικες βροχές,μπορες και στα νοτιότερα και καταιγίδες.
Τις πρωινές κυρίως ώρες έντονα θα,είναι τα φαινόμενα σε τμήματα της νότιας, νότιο ανατολικής Πελοπονησσου ,Αττική,νότια Εύβοια, Νησιά νοτιου και τοπικά ανατολικού Αιγαίου. (έμφαση πιθανώς σε Χίο,Μυτιλήνη) .
Σταδιακα και μέχρι το μεσημέρι θα ενταθουν σε Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά),Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά, και Κρήτη).

Προς το μεσημέρι λίγες τοπικές χιονοπτώσεις η χιονόνερο θα σημειωθουν σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας, με γρήγορη όμως παύση,ενώ ταυτόχρονα οι χιονοπτώσεις θα κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψομετρα της κεντρικής Μακεδονίας, Πιερίας, Θεσσαλίας, και αργότερα Στερεάς ,ευβοιας ,και στο τέλος Αττικής. χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλα και χαμηλότερα της Ηπείρου νωρίς.
Απο το απόγευμα, ο καιρός θα ανοίξει σε Ιόνιο, και γενικώς δυτικά ηπειρωτικά, και μέχρι το βράδυ σε Δυτική Μακεδονία.
Αυξημενη πιθανότητα κάποιες πεδινές περιοχές της Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, βόρειας Θεσσαλίας, να δούνε χιονόνερο τοπικά.
θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από βορά προς νότο.
Μεγιστες θερμοκρσσιες στη Δυτική Μακεδονία 0 με 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία 3 με 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία 3 με 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 13 βαθμούς, και στα νησιωτικα 12 με 16 βαθμούς μέγιστες, ενώ στο βορειο Αιγαίο δεν θα ξεπεράσουν τους 7 με 9 βαθμούς Κελσίου. παγετός το βράδυ στα βόρειο δυτικά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.01.2024 : Στη Θεσσαλία, Πιερία, Σποράδες, κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, Αττική, Νησιά νοτιου ,νότιο ανατολικού Αιγαίου και Κρήτη, αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές η μπορες στα νοτιότερα, και ψεκαδες η χιονόνερο στα βορειότερα αυτών. τοπικές χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψομετρα . Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις ,ανά διαστήματα αυξημένες στα ηπειρωτικά. χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Κρήτης.
παγετός κυρίως στα βορειότερα το πρωί, αλλα και το βράδυ.
Μεγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 1 με 7 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 12 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιωτικα 7 με 15 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 11.01.2024 : Αρχικά σε ολόκληρη τη χώρα αίθριος καιρός, αλλα με αυξημένες νεφώσεις κυροως στα δυτικα ,κεντρικά και βόρειο δυτικά.
σταδιακά μέσα στην ημέρα και κυρίως προς το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε Ιόνιο, Ηπειρο ,Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπονησσο αρχικά με βροχές, μπορες και σταδιακά αργά καταιγιδες όπου τοπικά στο νότιο Ιόνιο, Δυτική Στερεά, και βόρειο δυτικη Πελοπονησσο θα είναι έντονες. χιονοπτώσεις στα ορεινά των άνω περιοχών. θερμοκρασία σε πρόσκαιρη μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες κυρίως όπου υπάρχει εμφάνιση του ήλιου,αλλά με τοπικά ισχυρο παγετό στα βορειότερα νωρίς το πρωί.
Μεγιστες θερμοκρασίες στα βόρεια 2 με 8 βαθμοί Κελσίου,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 11 βαθμούς, και στα νηδοωτικα 7 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.01.2024 : Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα η κατάσταση, φαίνεται ότι η χώρα,μας θα βρίσκεται υπό την επιρροή κακοκαιρίας αρχικά με βροχές, μπορες η καταιγίδες που μέχρι το βράδυ θα έχουν επηρεάσει το σύνολο αυτής, αλλά και χιονοπτώσεις σταδιακά και αρχικά στα βόρεια, και προς το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου, Θεσσαλίας. θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια, και μικρη άνοδο στα νότια ως προς τις μέγιστες, αλλα με αισθητή πτώση από το βράδυ.
Πιθανες μέγιστες στα βόρεια 4 με 8 βαθμούς Κελσίου,υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 12 βαθμούς Κελσίου, και νησιωτικα 10 με 16 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13.01.2024 : Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία περιμένουμε κακοκαιρία στη χώρα μας,με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, και χιονοπτωσεις η χιονόνερο σε αρκετές πεδινές περιοχές ακόμη και της νότιας χώρας.Δεν μπορούμε όμως να αναφέρουμε περιοχές και τίποτα παραπάνω, καθώς είναι αρκετά νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω