Αλλάζει προς το τέλος της εβδομάδας ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι περισσότερες βροχές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή, θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κάτι που αποκαλεί «Καιρό του “Π”».

Η θερμοκρασία θα ανέβει πρόσκαιρα αυτή την εβδομάδα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πέσει πάλι και δεν θα απέχει πολύ από τα κανονκά επίπεδα, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς.

Τι είναι όμως ο καιρός τύπου «Π»; Όταν η κακοκαιρία επηρεάζει τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σχηματίζεται νοητά το γράμμα Π, αφήνοντας στην ουσία ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το βράδυ αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 25 και τοπικά τους 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 και τοπικά στα νότια ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω