Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και η υπόθεση θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη.
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς μαρτυρίες και στοιχεία που έρχονται στο συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο θάνατός της «επισπεύσθηκε», μιας και η ηλικιωμένη δεν βρισκόταν σε κατάσταση να δικαιολογεί τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.
Η γυναίκα πέθανε στο νοσοκομείου του Ρίου τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ ως αιτία κατεγράφη η προχωρημένη σηψαιμία. Ωστόσο, οι σχέσεις της με την οικογένεια Δασκαλάκη, το πληρεξούσιο που είχε υπογράψει και με αυτό εξουσιοδοτούσε τον Μάνο να διαχειρίζεται τα οικονομικά της, αλλά και όσα αναφέρουν γιατροί, γείτονες και φίλοι, δημιουργούν ένα θολό τοπίο, το οποίο οι Αρχές θέλουν να ξεδιαλύνουν, ως επιμέρους ζήτημα της υπόθεσης της Πάτρας.
Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέφερε λανθασμένη ημερομηνία θανάτου στους συγγενείς της εκλιπούσης, μάλλον για να γίνει η ταφή της χωρίς την παρουσία τους.
Πολύ σοβαρά εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο οι διωκτικές Αρχές Αθήνας και Πάτρας να αιτηθούν στην εισαγγελία εκταφή της σορού της.
Παρ’ ότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από το θάνατο της γυναίκας οι Αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η νεκρή να «μιλήσει» από τον τάφο για τις συνθήκες και τον πραγματικό λόγο που εγκατέλειψε τα εγκόσμια.
Ο Μάνος, το πληρεξούσιο και οι πληρωμές
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο, ο κάτοχος του πληρεξουσίου Μάνος Δασκαλάκης, διαχειριζόμενος τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς, αμελούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Ο Μάνος, όπως είναι γνωστό, είχε πληρεξούσιο, από την ίδια, για να διεκπεραιώνει όλες τις υποχρεώσεις της και να τη φροντίζει, με τα χρήματα των δύο συντάξεών της (1.500 ευρώ περίπου μηνιαίως).
Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως προκύπτει από πολλά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Ασφάλεια Πάτρας – καθότι διενεργεί την Προκαταρκτική Εξέταση της υπόθεσης – δεν συνέβαινε.
Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, αποκάλυψε ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στη δανειακή της υποχρέωση.
«Εφυγε πριν την ώρα της»
Κατόπιν αυτών εκτιμάται από τις αρχές – ότι, ίσως ο Μάνος, χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος των συντάξεων… και για ίδιο όφελος!
Εξάλλου, όπως μέχρι στιγμής προκύπτει από τον ΕΦΚΑ, εισέπραξε μία τουλάχιστον σύνταξη μετά τον θάνατό της.
«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που τη φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.
Σκοτεινά σημεία
Στο μεταξύ, περίοικοι έχουν αναφέρει ότι από την κατάσταση της υγείας της Ευγενίας Κούτρα – Θεοδωροπούλου δεν προοιωνιζόταν ξαφνικό τέλος. Επισημαίνεται η απορία περί προχωρημένης σηψαιμίας, που οδήγησε στον θάνατο τη σπιτονοικοκυρά, αφού «η γυναίκα μια πληγή στο πλάι είχε μόνο, που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου, γι’ αυτό και αμφισβητείται η γνησιότητά του…», όπως ανέφερε μάρτυρας.
Εξάλλου, λίγο πριν η 69χρονη μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο ΠΓΝΠ αναφέρεται ότι… παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο και ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα Θεοδωροπούλου.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, έχοντας εξουσιοδότηση από τους θεράποντες γιατρούς, διαβεβαίωσε ότι ήταν πολυοργανική η ανεπάρκεια της 69χρονης και όσα αναγράφονται στο πιστοποιητικό θανάτου, αναλυτικά, σημαίνουν ότι απεβίωσε από προχωρημένη σηψαιμία.
Τέλος, όσον αφορά στην υπογραφή του πιστοποιητικού θανάτου δεν έγινε από γιατρό του Τμήματος Εφημερευόντων, αλλά από την θεράπουσα γιατρό, που είχε παραμείνει στο Νοσοκομείο, για να τονιστεί ότι παρατηρείται αυτό και δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο.
Η ημερομηνία κλειδί για την κεταμίνη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο μεταξύ, συνεχίζει να αρνείται κάθε εμπλοκή με τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ομως, τα στοιχεία από τους γιατρούς, οι καταθέσεις και η στάση της την «καίνε». Μάλιστα, μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου να αρνείται ότι γνώριζε τι είναι η κεταμίνη και ότι τη χορήγησε στη Τζωρτζίνα, όμως η 11η Ιανουαρίου 2022 φαίνεται να είναι η ημερομηνία «κλειδί».
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τότε εμφανίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει κάνει έρευνα σε σελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο του Ρίου στην Πάτρα στις 19 Ιουλίου 2021 και για τους επόμενους 7 μήνες δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Σημείο «κλειδί» στην έρευνα για την πορεία της κεταμίνης θεωρείται η 11η Ιανουαρίου 2022, όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έψαξε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο για φάρμακα και ουσίες, χωρίς όμως να έχει αλλάξει καν η φαρμακευτική αγωγή της κόρης της.
Τέσσερις ημέρες μετά την αναζήτησή της, στις 15 Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Δύο ημέρες μετά έχει προγραμματιστεί μια μαγνητική εγκεφάλου για την Τζωρτζίνα και το ίδιο βράδυ αρχίζει τα επεισόδια. Στις 19 Ιανουαρίου το κοριτσάκι μπαίνει και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και 10 ημέρες μετά πεθαίνει από την κεταμίνη.