Εγκρίθηκαν σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας σειρά πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, που αφορούν την περιοχή, ενώ καθιερώθηκε η 28η Φεβρουαρίου ως ημέρα μνήμης και τιμής των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών σε ολόκληρη της Θεσσαλία.

Ειδικότερα, αυτά αφορούν τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σχετικά με έρευνες επιστήμης και τεχνολογίας, πρόληψης και διαχείρισης πλημμυρών και η διοργάνωση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού τον μήνα Νοέμβριο στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Καθιερώθηκε επίσης σε ολόκληρη τη Θεσσαλία η 28η Φεβρουαρίου ως ημέρα τιμής και μνήμης των αδικοχαμένων συμπολιτών μας στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. «Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μέρα είναι μέρα αγώνα για μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών», σχολιασε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαικής Συσπείρωσης», κ. Νίκος Τέγος.

Το Συμβούλιο ενέκρινε ακόμα τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δράσεις προώθησης του αγροδιατροφικού τομέα και στην Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου το φθινόπωρο του 2024, καθώς και τη διοργάνωση της δεύτερης Γενικής Συνέλευση της Ένωσης Arepo τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Συζητήθηκε στη συνέχεια η έγκριση του προϋπολογισμού, ισολογισμού, απολογισμού, του προγράμματος δράση και των πεπραγμένων της ΕΚΠΟΛ, για την οποία ψηφίστηκε η αντικατάσταση του μέλους της, κ. Γιάννη Καράτσαλου, λόγω προσωπικών ζητημάτων.

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων της περιφέρειας Θεσσαλίας στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πρώτη Π.Ε.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω