Η Λαμία νίκησε και εκτός έδρας (0-1) τον Ιωνικό και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σκόραρε ο Ελευθεριάδης στο 38′, έπειτα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες της Λαμίας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία και για ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Ρόμανιτς στο 90΄+2 έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

Η Λαμία που είχε ως παρακαταθήκη τη νίκη με 2-0 στο πρώτο ματς έκανε εύκολη τη ζωή της μετά το γκολ του Ελευθεριάδη, καθώς από το 38′ και μετά η αναμέτρηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Πριν από το γκολ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τέσσερις σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 13′ σουτ του Τάιρον απέκρουσε ο Χουτεσιώτης, κεφαλιά του Γκόλεμιτς πέρασε άουτ (18′), ενώ σουτ του Μπεχαράνο έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (21′).

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Λαμία -πριν το γκολ- ήταν στο 28′ όταν μετά από σέντρα-σουτ του Μαρτίνεθ ο Βαφέας στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε τη μπάλα, με το κεφάλι, στο οριζόντιο δοκάρι.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (90΄ Χριστοδούλης), Μύγας (59΄ Γκοτσούλιας), Βαφέας (59΄ Πογκοσιάν), Σάντσες, Βαλεριάνος, Τσιριγώτης, Κιάκος, Ντάλσιο (85΄ Κωνσταντινίδης), Άοσμαν, Καμπράλ (85΄ Μουστάκης), Μάναλης.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης (70΄ Γκέντσογλου), Μπεχαράνο (88΄ Μαζουλουξής), Ρόμανιτς, Τιρόνε (69΄ Νούνες), Ελευθεριάδης, Αραμπούλι (81΄ Τσούκαλος).

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Περισσότερα Εδω