«Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που έχουμε από τη Ρουμανία, σήμερα το πρωί έχουμε εκδράμει σε όλο το πεδίο, και στη ζώνη προστασίας, και στη ζώνη επίβλεψης, αλλά και στις μονάδες υποδοχής αμνοεριφίων από τη Ρουμανία», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστος Κέλλας, σε δήλωση που παραχώρησε μετά το πέρας της σύσκεψης εκπροσώπων του ΥΠΑΑΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας με κτηνιάτρους, καθώς και κτηνοτρόφους, σήμερα, το πρωί της Δευτέρας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

«Οι κτηνίατροι του υπουργείου και των εποπτευόμενων οργανισμών περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων μέχρι το μεσημέρι. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων, ώστε να ξεφύγουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, τα πρώτα αποτελέσματα που λήφθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν αρνητικά, ενώ περιμένουμε σήμερα, με τη βοήθεια των εκατό κτηνιάτρων, τον περαιτέρω έλεγχο όλων των μονάδων υποδοχής αμνοεριφίων από τη Ρουμανία, η διαδικασία δειγματοληψίας οδεύει προς το τέλος της, ενώ προχωρούμε προς το πεδίο επίβλεψης, με ελπίδες να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Φαίνεται όμως, από τη στιγμή που υπάρχει κρούσμα στη Ρουμανία και η Ελλάδα εισάγει αμνοερίφια από εκεί, πιθανότατα να προέρχεται από εκεί», δήλωσε επίσης ο κ. Κέλλας.

«Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, απολυμαίνουμε τα φορτηγά, τα βυτιοφόρα πριν συλλέξουμε γάλα από κάθε μονάδα, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια», δήλωσε έπειτα ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τυροκομείων, κ. Νικόλαος Ταχας.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, εξακολουθεί να γίνεται συλλογή γάλακτος από τις περιοχές στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα, το οποίο στη συνέχεια δέχεται θερμική επεξεργασία σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφέρειας, ενώ τόνισε ότι «κανέναν καταναλωτή δεν θα πρέπει να απασχολεί η ασφάλεια των προϊόντων που προέρχονται από πρόβειο γάλα».

Βασίλης Καραλούλης – Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω