Ζητούσαν από συνεργεία να καθαρίσουν την κοίτη κάτω από τις γέφυρες- Αφαντοι υπάλληλοι της περιφέρειας, έφθασαν να ενημερώσουν την Αστυνομία

«Θα ξαναπλημμυρίσουμε» η κραυγή αγωνίας κατοίκων στη συνοικία των Παλαιών γύρω από το εμπορικό κέντρο του Old City, όπου 20 ημέρες μετά και τη δεύτερη πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στον Βόλο, η κοίτη του Κραυσίνδωνα εξακολουθεί να είναι φραγμένη κάτω από τις γέφυρες και αναχώματα παραμένουν σε διάφορα σημεία του χειμάρρου.

«Στην περιοχή υπάρχει ένα μηχάνημα και δύο φορτηγά. Τα υπόλοιπα έφυγαν. Δηλαδή τι; Μας τιμωρούν για κάποιον λόγο;», ανέφερε κάτοικος της περιοχής που βλέπει τις εργασίες να εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς και ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για νέες βροχοπτώσεις.

 

Σχεδόν μπαζωμένος ο Κραυσίνδωνας στο σημείο κάτω από τις γραμμές του ΟΣΕ

 

Χθες το πρωί κάτοικοι βγήκαν στον χείμαρρο και ζητούσαν από τα συνεργεία να καθαρίσουν την κοίτη κάτω από τις γέφυρες που είναι σχεδόν μπαζωμένες. «Πρέπει να φέρουν ένα μικρό μηχάνημα. Δεν γίνεται. Θα πνιγούμε ξανά. Το νερό δεν έχει από πού να φύγει», έλεγαν.

«Οι άνθρωποι των συνεργείων παίρνουν εντολές. Τι να τους πούμε; Προσπαθούσαμε τρεις ώρες να επικοινωνήσουμε με τηλέφωνα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ήταν όλοι άφαντοι. Ακρη δεν βγάλαμε», έλεγαν χθες διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Κάτοικοι έφθασαν στο σημείο να τηλεφωνήσουν ακόμη και στην Αστυνομία και να καταγγείλουν τον κίνδυνο που υπάρχει προκειμένου μέσω Αστυνομίας να ενημερωθεί η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και έστω και την τελευταία στιγμή να ληφθεί μέριμνα για τα επικίνδυνα σημεία.

Εως και χθες το απόγευμα κι ενώ απειλούνταν νέες βροχοπτώσεις δεν είχε γίνει τίποτα.

«Επί 20 ημέρες ξελασπώνουμε. Αν έχουμε έντονες βροχές, τα νερά δεν θα έχουν από πού να φύγουν, θα παρασύρουν και τα αναχώματα που είναι στην κοίτη και η συνοικία μας θα πλημμυρίσει ξανά. Δεν φοβόμαστε τη βροχή. Τον χείμαρρο που είναι φραγμένος κάτω από τις γέφυρες τρέμουμε», έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Περισσότερα Εδω