«Με το παρόν νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις συνολικού ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τετραετίας, ερχόμαστε να ενισχύσουμε το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε νοικοκυριό».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε:

«Για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, έχουμε νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, από την 1η Ιανουαρίου 2024. Πρόκειται για τους μισθούς του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, ανεξαρτήτως επιπέδου εκπαίδευσης, ετών προϋπηρεσίας και οικογενειακής κατάστασης. Ομοίως, έχουμε αύξηση της οικογενειακής παροχής και του επιδόματος ευθύνης. Το μέσο ετήσιο όφελος για τον κάθε δημόσιο υπάλληλο ανέρχεται σε έναν επιπλέον μισθό. Αν προσθέσουμε, δε, τις φοροαπαλλαγές όπως είναι η κατάργηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ, για τους φορολογούμενους με εξαρτώμενα τέκνα, το «Market Pass» και το «Youth Pass», το οποίο αποκτά μόνιμο χαρακτήρα, το μέσο ετήσιο όφελος ανά υπάλληλο ανέρχεται στα 1.476 ευρώ καθαρά».

Στη συνέχεια ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Κάνουμε μόνιμη τη δίκαιη απαλλαγή από τη δαπάνη αγοράς των φαρμάκων των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ, όπως υποσχέθηκε και προεκλογικά ο Πρωθυπουργός.  Επίσης, με την τροπολογία που καταθέσαμε, καταρρίπτουμε ένα ακόμα από τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΝΔ ιδιωτικοποιεί το νερό.  Αγαπητοί Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ η μεταφορά νερού στους ιδιώτες δεν έγινε από την ΝΔ. Εσείς ήσασταν αυτοί που μεταφέρατε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι πηγαίνει στο Υπερταμείο πηγαίνει για πλειστηριασμό και πώληση. Εμείς ήμασταν και είμαστε που λέμε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Και σήμερα  ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, με την τροπολογία που καταθέσαμε, επανέρχονται στον έλεγχο του Κράτους».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:

«Στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε πράξη ό,τι υποσχόμαστε. Δεν λέμε κούφια λόγια, και ούτε κάνουμε πράγματα πέρα από τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες. Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις βήμα – βήμα, με απώτερο σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Και αυτή μας την αξιοπιστία είναι που εκτίμησαν οι πολίτες στις περασμένες εκλογές».

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/_18Nja62vhg

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω