“Πριν ακόμα σβήσουν οι φωτιές και στεγνώσουν οι λάσπες από τις πλημμύρες η κυβέρνηση τρέχει να εφαρμόσει καινούργια σφαγιαστικά μέτρα ενάντια στα ήδη κατακρεουργημένα εργασιακά δικαιώματα, με τις ευλογίες της ΕΕ και την απαίτηση ΣΕΒ και των μεγαεργοδοτών” τονίζει σε ανακοίνωσή της η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του παραρτήματος Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).

Δείτε αναλυτικά:

“Με το νομοσχέδιο, επιτρέπεται η πολλαπλή απασχόληση με δουλειά μέχρι και 13 ώρες την ημέρα και 78 ώρες την εβδομάδα.

Εντείνονται οι μορφές ελαστικής απασχόλησης με « συμβάσεις ελαχίστων – μηδενικών ωρών απασχόλησης» και «κατά παραγγελία» χωρίς συγκεκριμένο ωράριο και αμοιβή.

Διευρύνει τις κατηγορίες εργαζομένων που επιτρέπεται η απασχόλησή τους την Κυριακή και ουσιαστικά καταργεί το πενθήμερο.

Τινάζει στον αέρα την προστασία από την απόλυση εγκύων και συνδικαλιστών με το τέχνασμα της λύσης σύμβασης δοκιμαστικής περιόδου.

Και το επιστέγασμα , τιμωρεί με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και με χρηματική ποινή 5000 ευρώ όποιον συμμετέχει σε περιφρούρηση απεργίας.

Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικάτων , στο πλευρό των παιδιών μας και των εγγονιών μας που παλεύουν για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια από την εργασία τους.

Απαιτούμε μαζί τους :

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις

Σταθερό ωράριο εργασίας με 7-ωρο, 5-ημερο,35-ωρο.

Κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος της απεργίας

Σαν συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί προβάλλουμε και διεκδικούμε :

  • Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις .
  • Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
  • Να αποδοθεί άμεσα η 13ηκαι 14η σύνταξη και ότι μας έχουν αφαιρέσει από συντάξεις – δώρα- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη .
  • Να γίνουν τώρα προσλήψεις μονίμων γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς και διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών .

Αγώνας για να ανατραπεί η νέα κυβερνητική – εργοδοτική επίθεση και όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ μέχρι τώρα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισα”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω