Κάλεσμα για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας απηύθυναν σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας εκπρόσωποι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, του ΟΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και του ΣΙΚΑΕΛ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στον χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Εκπροσωπούμε μια μεγάλη μερίδα των αυτοαπασχολούμενοων ελευθέρων επαγγελματιών της περιοχής μας, αυτών που δίνουν την πνοή στην αγορά της Λάρισας. Με αφετηρία την Κεντρική πλατεία καλούμε τον κόσμο να “πλημμυρίσει” αυτή την πόλη και να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα, που θα φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά, ακόμα και έξω από τη χώρα. Η πόλη αύριο πρέπει να παραλύσει, να δείξουμε την εικόνα που δείξαμε και πέρυσι. Η Λάρισα έχει συνδεθεί πολύ περισσότερο από ό,τι οι άλλες περιοχές με το έγκλημα που έγινε πριν έναν χρόνο. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία θέτουμε με αυτή την κινητοποίηση, όπως το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο, αύριο όμως θέλουμε να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη κυρίως για το έγκλημα στα Τέμπη», ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης.

«Δηλώνουμε ότι η αυριανή μας κινητοποίηση έχει να κάνει με το τραγικό γεγονός των Τεμπών, που για μας δεν ήταν ατύχημα, δεν ήταν δυστύχημα, ήταν ένα έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, να λάμψει η αλήθεια μέχρι τέλους. Η αυριανή κινητοποίηση έχει επίσης να κάνει με τα τρομερά προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τα οποία αντί να λύνονται, αυξάνονται. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αύριο 10:30 στο Επιμελητήριο κι από εκεί στην Κεντρική πλατεία», ανέφερε ο ο πρόεδρος του ΟΕΒΕ κ. Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

«Κι εμείς από τη μεριά μας σαν Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχουμε στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. Καλούμε τους συναδέλφους, όσους μπορούν, να βρίσκονται σε αυτή την κινητοποίηση, γιατί το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Παράλληλα, από τον δικό μας χώρο πρέπει να απαιτήσουμε από την αυριανή συγκέντρωση αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες, κατάργηση του πρόσφατου νόμου για τη φορολογία των επαγγελματιών και κάθε τεκμαρτής φορολόγησης, άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση της προμήθειας στις συναλλαγές με τις τράπεζες. Αύριο όλοι οι έμποροι πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία. Όσοι μπορούν, να κλείσουν και τα μαγαζιά», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Περικλής Καζαντζίδης.

Όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών, η πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ, κ. Δήμητρα Μπαράτση, με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση, ανέφερε πως «ήμασταν εμείς, ήταν τα παιδιά μας. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, θα κλείσουμε τα μαγαζιά τις ώρες του συλλαλητηρίου και θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη για το τραγικό δυστύχημα. Ελπίζουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω