Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών κατά της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου καλεί ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας. Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα εξής:

Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αλλά στην οικονομική ομηρία μιας από τις παραγωγικότερες ομάδες της κοινωνίας μας. Οικονομική ομηρία κάτω από συνθήκες μόνιμης απειλής ανθρώπων που εργάζονται σε ένα ρευστό οικονομικό περιβάλλον για το οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη καθώς αυτό είναι διαχρονική παθογένεια, δημιούργημα των ίδιων των κυβερνήσεων. Στόχος είναι η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων στην κοινωνία προβάλλοντας τον μύθο της φοροδιαφυγής.

Είναι επιδίωξη των ελεύθερων επαγγελματιών ή των πελατών τους προς αποφυγή καταβολής του υπέρογκου φόρου; Πελάτες που ανήκουν βέβαια σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Γιατί λοιπόν στοχοποιούνται μόνον οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Σε μια εποχή όπου η ΑΑΔΕ είναι η πρώτη που ενημερώνεται για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών το προτεινόμενο οριζόντιο μέτρο είναι ομολογία ανικανότητας των νομοθετούντων να λύσουν το δομικό πρόβλημα! Αλλά και κυνική υποκρισία καθώς μέσα από αυτό «ξεπλένουν» τους πραγματικούς φοροφυγάδες, καθώς αυτοί είναι πλέον εύκολο να εντοπιστούν.

Κατ ουσία αδυνατούν να δουν το πρόβλημα έστω εκ του αποτελέσματος που είναι η αύξηση των ασφαλιστικών, φορολογικών και τραπεζικών οφειλών και τελικά ο ξενιτεμός των συναδέλφων.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου εμείς οι Αρχιτέκτονες της Λάρισας θα βρισκόμαστε μαζί με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες απεργώντας και διαμαρτυρόμενοι!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω