Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ, κόντρα στην Ενισέι με 61-69, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα την Ριντ, όπως και τη Λύμουρα, η οποία έβαλε την «υπογραφή» της στην ανατροπή του «τριφυλλιού».

Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του EuroCup Γυναικών, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή νίκη μετά την ήττα στην πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους από την Πολκοβίτσε.

Οι πράσινες δεν ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-8 για το τέλος της πρώτης περιόδου, ωστόσο στο δεύτερο δεκάλεπτο ισορρόπησαν την κατάσταση και οι Ρωσίδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους με ένα ισχνό προβάδισμα, της τάξεως των τριών πόντων (34-31).

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με το «τριφύλλι» να παρουσιάζει σοβαρό πρόσωπο στο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Η Λύμουρα με δύο εύστοχα τρίποντα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, επί της ουσίας, έκρινε και το αποτέλεσμα, με την Ενισέι να μην μπορεί να αντιδράσει. Έτσι, το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 61-69 και προετοιμάζεται για την επόμενη εκτός έδρας «μάχη» κόντρα στη Χατάι.

Koρυφαία για τις πρωταθλήτριες Ελλάδος ήταν η Τσάστιτι Ριντ, η οποία σταμάτησε στους 29 πόντους και τα 6 ριμπάουντ. Επάξια στο πλευρό της στάθηκε η Σεκουόια Χολμς, η οποία σκόραρε 18 πόντους και έφτασε στο double-double μαζεύοντας ακόμη 12 ριμπάουντ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Λολίτα Λύμουρα, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, για τις Ρωσίδες ξεχώρισε η Τζόουνς, η οποία σημείωσε 18 πόντους και κατέβασε 14 ριμπάουντ. Με αξιώσεις στο πλευρό της στάθηκε η Βάνλου, η οποία πέτυχε 16 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 17-8, 34-31, 50-47, 61-69

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Περισσότερα Εδω