Στον κόσμο του μακιγιάζ οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, με την τέχνη να μην περιορίζεται στη δημιουργία εντυπωσιακών εμφανίσεων, αλλά να ενσωματώνει και τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το πινέλο. Μια Λαρισαία makeup artist, η Βιβή Νικολάου, μοιράζεται με το onlarissa.gr «πολύχρωμες» και χιουμοριστικές αναμνήσεις από την επαγγελματική της πορεία, με ιστορίες από πελάτες, από νύφες μέχρι τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και τις προκλήσεις του backstage στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Της Ζωής Μπουρουτζή

Τα «κόκκινα» αυτιά του Αλέξη Τσίπρα

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σκηνικά που μου αναφέρει, συνέβη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα, όταν είχε αναλάβει το μακιγιάζ για την ομιλία του στη Λάρισα. «Ξεκίνησα να τον πουδράρω», θυμάται, «και όταν πήγα στην περιοχή των αυτιών, με ρώτησε γιατί το έκανα αυτό. Του λέω, πρόεδρε, όλο το πρόσωπο είναι λείο και ομοιόμορφο και τα αυτιά είναι κόκκινα»!

Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι τόσα χρόνια που τον έβαφαν, κανείς δεν είχε σκεφτεί να φτάσει και σε εκείνη την περιοχή, όμως αμέσως μετά τον περίμενε ακόμα μια έκπληξη. «Χθες που ήσασταν στο ντιμπέιτ, πώς ήταν τα αυτιά σας και τα χείλη σας επίσης;», ήταν η παρατήρηση της makeup artist, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε απορία. «Ε, χάλια, συγγνώμη κιόλας», ήταν η απάντηση της Βιβής ή μάλλον η «χαριστική βολή», ειπωμένη πάντοτε με χιουμοριστική διαθεση και καλή προαίρεση, με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά με την ψυχή του και να δέχεται τη συμβουλή της. Ο ίδιος άλλωστε, εξηγεί, ήταν πολύ ομιλητικός και το κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο.

Μάλιστα, όπως της είχε αναφέρει, θα θυμάται τη Λαρισαία makeup artist που τον είχε βάψει για πρώτη φορά στα αυτιά. «Αυτό είναι και το φυσιολογικό», αναφέρει η Βιβή. «Δεν μπορεί να έχεις μια ωραία επιδερμίδα, να φαίνεται υγιής, ενώ τα αυτιά είναι κόκκινα και έχουν τόσο μεγάλη διαφορά από το πρόσωπο. Το ίδιο και τα χείλη, τα οποία, όταν μιλάς για πολλή ώρα, αφυδατώνονται και φαίνονται έντονα. Λέω ένα λιποζάν δεν σκέφτηκε κάποιος να σας βάλει»!

Μαμάδες και πεθερές «εναντίον» νυφών και το μακιγιάζ των τεσσάρων ημερών

Κάποιοι πελάτες ωστόσο έχουν πιο ισχυρές απόψεις για το μακιγιάζ από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και, αν όχι οι ίδιοι οι πελάτες, τουλάχιστον συγγενείς τους που παρακολουθούν τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει η Βιβή, κάποτε η μαμά μιας νύφης που είχε έρθει για το δοκιμαστικό μακιγιάζ, δεν σταματούσε να της δίνει συμβουλές για το πως θα έπρεπε να βάψει την κόρη της, επειδή και η ίδια βαφόταν και γνώριζε το αντικείμενο.

Κάποια άλλη φορά πάλι, η πεθερά ένιωσε την ανάγκη να εξομολογηθεί τα «προβλήματα» που αντιμετώπιζε με τη νύφη της στη makeup artist που περίμενε να τη βάψει. «Άρχισε να με ρωτάει “εσύ ξέρεις τι είναι μεταξύ τους δυο γυναίκες που παντρεύονται δυο αδέρφια”; Λέω κι εγώ συνυφάδες. “Η νύφη μου ούτε αυτό ξέρει”», ήταν το απίστευτο παράπονο της πεθεράς! «Εγώ τώρα τι να πω στη νύφη, ότι η πεθερά σου σε θάβει», λέει γελώντας η Βιβή.

Μια άλλη κυρία επίσης της είχε ζητήσει να της κάνει ένα μακιγιάζ που θα κρατούσε για τέσσερις ολόκληρες ημέρες! Φυσικά αυτό δεν ήταν δύσκολο να γίνει, καθώς οι επαγγελματίες γνωρίζουν τις κατάλληλες τεχνικές, παρόλα αυτά το γεγονός ότι η πελάτισσα όπως φαίνεται δεν είχε σκοπό να πλύνει το πρόσωπό της για όλο αυτό το διάστημα είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά.

«Πάντως ήμουν ευλογημένη, δεν είχα δύσκολους πελάτες», αναφέρει η Βιβή γενικά για τον κόσμο που έχει κληθεί να βάψει.

«Οι Λαρισαίες είμαστε πολύ κοκέτες, έχουμε πάρει την πρωτιά από τις Θεσσαλονικιές»

Όσο για τη σχέση των γυναικών της Λάρισας με το μακιγιάζ και την περιποίηση, η ίδια σχολιάζει πως είναι ιδιαίτερα καλή και πως πρόκειται για μια αρκετά προσφιλή τους συνήθεια.

«Οι Λαρισαίες βάφονται καταρχάς για όλες τις περιστάσεις, ευτυχώς για το δικό μας επάγγελμα», περιγράφει και τονίζει πως θεωρούμαστε από τις πιο περιποιημένες και κοκέτες στη χώρα. «Λένε για τις Θεσσαλονικιές, όμως εγώ θεωρώ πως εμείς έχουμε πάρει την πρωτιά. Θεσσαλονικιά θα δεις έξω άβαφη, Λαρισαία λίγο δύσκολο. Στο γυμναστήριο χωρίς μάσκαρα ή extensions δεν πάει καμία»!

Ακόμα όμως κι εκείνες που δεν επιλέγουν το επαγγελματικό μακιγιάζ, αλλά βάφονται μόνες τους, το κάνουν πολύ σωστά. «Έξω οι περισσότερες είναι πολύ ωραία βαμμένες, ειδικά οι μικρότερες ηλικίες κάνουν πάρα πολύ ωραία μακιγιάζ», αναφέρει.

H Eβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Μιλάμε τέλος για την πρόσφατη εμπειρία της στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού 2024-25, όπου βρέθηκε πρόσφατα, από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, μετά το Ντουμπάϊ, όπου είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει τον περασμένο Μάϊο.

«Ήρθε η πρόσκληση, όπως και για το Μιλάνο, στο οποίο δεν μπόρεσα να βρεθώ για ολόκληρη την εβδομάδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, παρά μόνο την τελευταία ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση ήμουν βοηθός της leader, για να οργανώσουμε και να βοηθήσουμε τις makeup artists», περιγράφει. «Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, το όνειρο ενός makeup artist είναι το Fashion Week του Παρισιού, γιατί είναι η πρωτεύουσα της μόδας».

«Πολλές φωτογραφίσεις, πολλή πίεση στα backstage, για να μπορέσεις να βγάλεις τα μακιγιάζ μέσα στους χρόνους», θυμάται έπειτα για τη δουλειά της στη διάρκεια της αποστολής. «Ένα από τα περίεργα που μας ζήτησε αυτή τη φορά ένας σχεδιαστής ήταν να καλύψουμε εντελώς τα φρύδια των μοντέλων. Ήθελε να φαίνεται μόνο το ρούχο και κάποια ιδιαίτερα καπέλα και στο πρόσωπο μόνο τα χείλη και λίγο ρουζ. Κάποιος άλλος μας ζήτησε μαύρο κραγιόν σε όλα τα μοντέλα».

Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη της είναι η φωτογράφιση στον Πύργο του Άιφελ, όπου άρχισε να βρέχει, όποτε όλη η διαδικασία έγινε μέσα στη βροχή. «Εκεί γνωρίσαμε φωτογράφους από όλο τον κόσμο, από το Netflix, τα μοντέλα άλλαζαν μέσα στη βροχή, εμείς κρατούσαμε ομπρέλες και στη συνέχεια η βροχή σταμάτησε και άλλαξε εντελώς το τοπίο, από γκρίζο, έγινε τόσο ηλιόλουστο το σκηνικό», θυμάται η ίδια από τη μοναδική αυτή εμπειρία σε μια πόλη – «ναό» για τη μόδα και την ομορφιά.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

//www.instagram.com/embed.js

Περισσότερα Εδω