Μοιράσου το αρθρο!
Θύμα απάτης έπεσε γνωστός Βολιώτης καταστηματάρχης, από τραπεζικό λογαριασμό του οποίου άγνωστος έκανε αγορές συνολικής αξίας 6.160 ευρώ…
Ο καταστηματάρχης έμεινε άναυδος, όταν η τράπεζα, στην οποία διατηρεί τους λογαριασμούς του, τον ενημέρωσε για την κίνηση με αγορές που σημειώθηκαν και ότι μπλόκαραν τους λογαριασμούς του, προκειμένου να μην του αφαιρέσει ο απατεώνας και άλλα χρήματα…
Η απάτη έγινε την Πέμπτη 23 Μαρτίου και μέσα σε τρεις ώρες ο απατεώνας φέρεται να έκανε τέσσερις αγορές 1418, 1841, 1838 και 1069 ευρώ με χρήματα που αφαίρεσε από τραπεζικό λογαριασμό του 38χρονου Βολιώτη καταστηματάρχη…
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο παθών, του ήρθε μήνυμα SMS στο κινητό του τηλέφωνο, πως έχει ενεργοποιηθεί η κάρτα του στο apple pay και του τηλεφώνησαν από την τράπεζα. Ο πατέρας του 38χρονου πήγε να πάρει χρήματα από το ΑΤΜ και ανακάλυψε πως δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Τηλεφώνησε στην τράπεζα και αρμόδιος υπάλληλος τον ενημέρωσε, πως υπήρχε πρόβλημα με το σύστημα και δεν είχε πρόσβαση στην κάρτα του…
Μόλις επέστρεψε στο κατάστημά τους, στην οδό Ιάσονος, του τηλεφώνησαν από την Τράπεζα και αφού έκαναν ταυτοποίηση του κατόχου της κάρτας, ενημέρωσαν τον 38χρονο ότι φαίνεται να είχε πραγματοποιήσει τέσσερις αγορές σε διάστημα τριών ωρών, συνολικής αξίας 6.160 ευρώ…
Ο 38χρονος απάντησε στον αρμόδιο της τράπεζας ότι δεν είχε κάνει καμία αγορά, ενώ η τράπεζα μπλόκαρε τους δύο λογαριασμούς που έχει, έναν Ταμιευτηρίου και έναν Όψεως. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο 38χρονος, ο απατεώνας είχε μεταφέρει το ποσό των 8.000 ευρώ από τον λογαριασμό Ταμιευτηρίου στον Όψεως, χωρίς, ωστόσο, να προλάβει να τον χρησιμοποιήσει για περαιτέρω αγορές, μέχρι που τον πρόλαβε η τράπεζα, μπλοκάροντας τους λογαριασμούς. Οι αγορές πάντως του απατεώνα φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μέσω του λογαριασμού Ταμιευτηρίου.
Ο καταστηματάρχης απευθύνθηκε στην τράπεζα, για να λάβει την απάντηση, ότι οι αγορές έγιναν από το κινητό του τηλέφωνο με την συγκατάθεσή του… Προφανώς κάποιος υπέκλεψε τους λογαριασμούς του μέσω κινητού τηλεφώνου, στη διαδικασία διενέργειας ανέπαφων συναλλαγών μέσω POS.
Ο παθών κατέθεσε αίτηση αμφισβήτησης στην τράπεζα, ενώ προτίθεται να υποβάλει μηνύσεις κατ’ αγνώστων και κατά της τράπεζας για την απάτη σε βάρος του. Σύμφωνα με παλαιότερες απάτες του είδους, ο απατεώνας πιθανώς έδρασε στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο» (Dark Web). Για να βρεθεί ο απατεώνας, πρέπει να ταυτοποιηθεί ο κάτοχος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ΙΡ) μέσω της οποίας φαίνεται να έγινε η απάτη.