Στη γειτονιά όπου σημειώθηκε το περιστατικό βίας στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης όλοι είναι συγκλονισμένοι με την επίθεση στο ζευγάρι ανηλίκων από συνομήλικους τους. Στο σημείο όπου έγινε το περιστατικό βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ και η Λία Χριστάρα, η οποία μίλησε με μία αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον 16χρονο, παίρνοντας τον στο σπίτι της. Το 14χρονο κορίτσι το βοήθησε η μητέρα του όταν άκουσε τις φωνές τους και κατέβηκε τρομαγμένη να βοηθήσει το παιδί της.

Η φωτογραφία του 16χρονου που δέχθηκε την επίθεση με τη μεταλλική βέργα είναι σοκαριστική, ειδικά όταν σκέφτεσαι ότι συνομήλικοι του του είχαν στήσει ενέδρα για να τον χτυπήσουν.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, τη γυναίκα που άκουσε τα παιδιά να μιλούν έντονα όταν τους ρώτησε τι συμβαίνει απάντησαν ότι δεν κάνουν κάτι και απλώς συζητούν. Στη συνέχεια όμως άκουσε έναν δυνατό θόρυβο στο παντζούρι της, και βγήκε να δει τι έγινε. “Άκουσα φωνές και η κοπέλα φώναζε βοήθεια. Βγήκα να δω τι έγινε και είδα το παιδί μέσα στα αίματα. Τι έγινε; τον ρώτησα. Πονάω μου είπε και τον έβαλα μέσα τον έπλυνα…”, δήλωσε η ίδια.

Στο μεταξύ τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε από την αστυνομία η εισαγγελέας πρωτοδικών, σχετικά με την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του 16χρονου και της 14χρονης φίλης του. Οι 6 ανήλικοι που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, θα διερευνηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Μεταξύ άλλων, θα προσκομιστούν τα ιατρικά έγγραφα από τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς, στα οποία μεταφέρθηκε ο 16χρονος και η 14χρονη, προκειμένου με βάση τα ευρήματα να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Στην περιοχή ωστόσο που συνέβη το περιστατικό λένε ότι ήταν περισσότερα άτομα στο σημείο, κάτι που θα διερευνήσει η αστυνομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω