Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν χθες το βράδυ της Δευτέρας, για πολλοστή φορά πλέον μετά τις καταστροφικές περσινές φθινοπωρινές πλημμύρες, Αγιώτες παραγωγοί, σε σύσκεψη που συγκάλεσαν αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς, αρνούμενοι να αποδεχθούν το ότι η κυβέρνηση δεν τους αποζημίωσε για τη ζημία που υπέστησαν μήλα και κάστανα για τα οποία το γειτονικό Πήλιο, για το ίδιο αίτιο και για την ίδια ζημία, έλαβε σημαντική οικονομική στήριξη.

Αγανάκτηση η οποία έχει φτάσει πλέον στο ζενίθ αφού τις προηγούμενες ημέρες για τις δηλώσεις που κατατέθηκαν στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από τις περσινές πλημμύρες, τα πορίσματα που βγήκαν, όπως υποστηρίζουν, είναι μηδενικά, πετώντας έτσι έξω από κάθε χρηματική βοήθεια τους Αγιώτες παραγωγούς για οφθαλμοφανείς μάλιστα, σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές σε κάποια προϊόντα.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση όπου παραγωγός του Αετολόφου για πατατοκαλλιέργεια τεσσάρων στρεμμάτων που «πνίγηκε» στο νερό των πλημμυρών και από τα οποία στρέμματα έβγαλε μόνο 42 κλούβες πατάτας, το πόρισμα του ΕΛΓΑ, αφού επισκέφθηκε, όπως λέει, τρεις φορές γεωπόνος το χωράφι για να δει την ζημιά, ήταν εν τέλει μηδέν.

Κι άλλα παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, και μετά από εκτενή συζήτηση αποφασίστηκε να γίνει δυναμική, μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στη Λάρισα όπου θα βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο πολλών υπουργών, αλλά και του προέδρου του ΕΛΓΑ.

Στη σύσκεψη υπήρχε διάχυτη η θέληση ο αγροτικός κόσμος της περιοχής να μεταβεί εκεί όπου θα συνεδριάζει το κυβερνητικό κλιμάκιο στις 7:00μμ. Αν και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρισμούς, αρχικά αποφασίστηκε εν πομπή να ξεκινήσουν οι αγρότες με τα αυτοκίνητά τους από την Αγιά στις 5:30 το απόγευμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: choraagia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω