«Οφείλουμε παράλληλα με την τιμή που αποδίδουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, να συμβάλουμε όλοι μας για την δημιουργία πνεύματος εθνικής ενότητας και ομόνοιας απέναντι στις απειλές εξ ανατολών». Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή «την 79η επέτειο από την εκτέλεση των δημοτών συμπατριωτών μας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στον Πλατύκαμπο και στη Γαλήνη».

Ο Θεσσαλός πολιτικός σε μήνυμά του προς τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο  Νασιακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Πλατυκάμπου κ. Τριαντάφυλλο Τσινούλη, τον Πρόεδρο της Γαλήνης κ. Κωνσταντίνο Κατσικάρη, και τον Πρόεδρο του Πλατυκάμπου κ. Γρηγόριο Νταλαμπίρα, αφού εκφράζει τη λύπη του διότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση, λόγω της συμμετοχής του ως Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητροπόλεως Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής, στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, τονίζει «την αξία ανάλογων εκδηλώσεων, που διατηρούν το ιστορικό παρελθόν ζωντανό, ώστε να αποτελεί δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον.

Η βάρβαρη κατάκτηση και η τριπλή κατοχή της Ελλάδας κατά την περίοδο 1941-1944 αποτελεί μια σημαντική σελίδα της πρόσφατης ιστορίας μας. Γιατί ο ελληνικός λαός, συνεχίζοντας τον μεγάλο άθλο του αλβανικού μετώπου κατά του ιταλικού φασισμού, δεν έπαψε να αντιστέκεται όπου και όπως μπορούσε στους κατακτητές. Οι Έλληνες εκείνη την περίοδο έδειξαν απαράμιλλο ηρωισμό και σθένος, παρά το γεγονός ότι τα στρατεύματα κατοχής συμπεριφέρονταν με κτηνωδία κατά των κατοίκων, με μαζικές εκτελέσεις αθώων ανθρώπων.

Και σίγουρα θα ήταν διαφορετική η μοίρα του ελληνισμού μετά την απελευθέρωση, αν δεν είχε εισέλθει, για μια ακόμη φορά, το σαράκι της εθνικής διχόνοιας. Για τούτο και σήμερα, οφείλουμε παράλληλα με την τιμή που αποδίδουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, να συμβάλουμε όλοι μας για την δημιουργία πνεύματος εθνικής ενότητας και ομόνοιας απέναντι στις απειλές εξ ανατολών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω