Αιχμές κατά του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, αφήνει με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάριος Ξηρομερίτης. Αφορμή, η διατήρηση του Θάνου Αδαμόπουλου στην αντιδημαρχία Οικονομικών, παρότι ο τελευταίος ελέγχεται για εμπλοκή σε εταιρεία, στην οποία ο ίδιος έχει υπογράψει αναθέσεις.

Αναλυτικά αναφέρει: Είναι λυπηρό σε μια δημοκρατία και σε μια ευνομούμενη αυτοδιοίκηση να μην λαμβάνει σοβαρά υπόψη  ο Δήμαρχος τα στοιχεία ,τα επιχειρήματα των αντιπολιτεύσεων και τους νόμους που διέπουν τις δραστηριότητες της αυτοδιοίκησης όπως αναφέρθηκε χθες σε ανακοίνωση του ο Κώστας Βαιούλης της  Λαρισαίων Κοινόν σε ένα  σοβαρό θέμα που είχε αναδείξει η μείζων αντιπολίτευση ,παράταξη Λάρισα Μπροστά .

Είναι  τουλάχιστον απογοητευτικό για την διοίκηση του Δήμου μας , ο Δήμαρχος μας  να  μην  στέκεται στην ουσία των θεμάτων  και να προσπαθεί να συντηρήσει μια ιδιότυπη ισορροπία ετερόκλητων κομματικών στελεχών  ώστε  να παραμείνει γαντζωμένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Έχει καθήκον ως Δήμαρχος να διαφυλάξει την δεοντολογία και την καθαρότητα της αυτοδιοίκησης χωρίς σκιές και σκοτεινά σημεία όπως αυτά που αναδεικνύουν  οι αντιπολιτεύσεις. Εάν όπως αναφέρουν οι παρατάξεις ο  Αντιδήμαρχος υπέγραψε συμβάσεις ,αναθέσεις σε εταιρία που Ο ΟΔΙΟΣ ΚΑΤΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΌΤΕ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΌΤΕΡΟΝ ….Σε αυτή την περίπτωση περισσεύουν οι νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αφού τίθεται πρωταρχικά θέμα δεοντολογίας – ηθικής τάξης . Ακόμη και νόμιμη να ήταν μια τέτοια τακτική ο Δήμαρχος είχε χρέος  κατ ελάχιστο να απομακρύνει το πρόσωπο αυτό  .

Γιατί ο Δήμαρχος Λαρισαίων δεν έπραξε το αυτονόητο ας μας το εξηγήσει ο ίδιος!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω