Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 49 αρρώστησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από μόλυνση από το βακτήριο E-coli, η οποία αποδίδεται στην κατανάλωση μπέργκερ από διεθνή αλυσίδα ταχυφαγείων. Το περιστατικό έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς η εταιρεία αναζητά τις αιτίες της μόλυνσης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το βακτήριο ενδέχεται να προέρχεται από κρεμμύδια που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των προϊόντων της. Ωστόσο, η αλυσίδα υποστηρίζει ότι τα υπόλοιπα προϊόντα της δεν έχουν επηρεαστεί.

Πτώση των μετοχών και αντίκτυπος στην Ελλάδα

Το περιστατικό έχει ήδη επιφέρει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην αλυσίδα ταχυφαγείων, με τις μετοχές της να σημειώνουν κατακόρυφη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια. Παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Η McDonald’s, η οποία δραστηριοποιείται για δεκαετίες και στην ελληνική αγορά, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της διαχειρίστριας εταιρίας Premier Capital Ελλάς, όπου διαβεβαίωσε τους καταναλωτές ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν επηρεάζει τη λειτουργία των εστιατορίων της στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση Premier Capital Ελλάς στο ΕΡΤΝews:

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι το θέμα αυτό δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τη λειτουργία της McDonald’s στην Ελλάδα. Κανένα από τα προϊόντα ή συστατικά που έχουν επηρεαστεί δεν χρησιμοποιούνται στα εστιατόριά μας στην Ελλάδα».

Η αλυσίδα συνεχίζει τη λειτουργία της στην Ελλάδα χωρίς προβλήματα, ωστόσο οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά, καθώς οι αρχές διερευνούν περαιτέρω τα αίτια της μόλυνσης στις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ποπόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω