Τρία μόλις χρόνια μετά την νίκη της στο The Voice, η Joanne συνεχίζει να γράφει ανοδική πορεία στον χώρο της μουσικής, με σημαντικές συνεργασίες αλλά και τραγούδια που σημειώνουν μεγάλη απήχηση στο κοινό.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Ήρεμα το λέω» μιλά στο TLIFE αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο πίσω από τον τίτλο του, τον ρόλο της Έλενας Παπαρίζου στη μέχρι τώρα καριέρα της αλλά και για το πως διαχειρίστηκε την ξαφνική αναγνωρισιμότητα που κέρδισε από το The Voice.

Joanne, πες μου κάποια πράγματα για το τραγούδι σου με τίτλο «Ήρεμα το λέω…» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company…

Το «Ήρεμα το λέω» είναι ένα κομμάτι το οποίο είχε γραφτεί και ηχογραφηθεί δυο χρόνια πριν. Μετά τη συνεργασία με την Έλενα Παπαρίζου και τη Marseaux για το remake της διαχρονικής επιτυχίας της Έλενας «Κάτσε καλά», οι ARCADE είδαν μέρος μου που χόρευα και τραγουδούσα και καταλήξαμε να κινηθούμε προς μια τέτοια κατεύθυνση, όταν κάτι θα μας άρεσε. Καθίσαμε λοιπόν στο στούντιο, σκεφτήκαμε πράγματα, και συγκεκριμένα με ρώτησε ο Diveno να του πω ένα catch phrase το οποίο χρησιμοποιώ συχνά.

Του απαντώ ήρεμα το λέω. Συνεπώς, όλο το τραγούδι χτίστηκε πάνω σε αυτή την ατάκα . Περίμενα και ήθελα παρά πολύ καιρό να το κυκλοφορήσω, υπήρχαν ωστόσο αλλά πράγματα που έπρεπε να προηγηθούν εξ’ού και η καθυστέρηση. Είμαι πραγματικά χαρούμενη όμως που μετά από δυο ολόκληρα χρόνια μπορώ να το μοιραστώ επιτέλους με τον κόσμο!

Έχει υπάρξει φορά που να είπες «Ήρεμα το λέω», εκτός από το τραγούδι σου;

Το ήρεμα το λέω είναι μια ατάκα που με έχει συνοδεύσει αρκετά στην ζωή μου σε πολλές διαφορετικές φάσεις και καταστάσεις . Κυρίως το χρησιμοποιώ σε στιγμές παραφροσύνης που θα πάθαινα κάποιο mental breakdown και θα ήθελα να διακωμωδήσω τη στιγμή. Είναι αστείο, γιατί στις λιγότερο ήρεμες καταστάσεις που θα βρισκόμουν θα το έλεγα κιόλας, όποτε είναι σίγουρα μια φράση που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου και χάρηκα που είχα την ευκαιρία να την βάλω μέσα και σε κομμάτι μου.

Πώς νιώθεις που η καριέρα σου απογειώθηκε μετά τη συμμετοχή σου στο The Voice of Greece; Τα κομμάτια που έχεις κυκλοφορήσει γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο.

To Voice ήταν ένα κομβικό σημείο της καριέρας μου αλλά και της ζωής μου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Ειδικότερα μετά τον μουσικό αυτόν διαγωνισμό είχα δεχθεί μεγάλη αναγνωρισιμότητα που είναι φυσικό επόμενο. Μου ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ, ήμουν μικρή, πιο μικρή τουλάχιστον. Ήταν όλο πολύ ξαφνικό. Είχα γοητευθεί από όλο αυτό που συνέβαινε αλλά είχα φοβηθεί και υπήρχε πολύ κλάμα, αφού δεν είχα συνηθίσει τόση έκθεση.

Στην αρχή σκάλωνα με πράγματα, δυσκολευόμουν, αλλά το χαιρόμουν παράλληλα όλο αυτό που συνέβαινε. Ήταν μια σημαντική αρχή να μπορώ σε τόσο νεαρή ηλικία να μοιράζομαι με τον κόσμο τη μουσική. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια νιώθω πιο άνετη και πιο σίγουρη και έχω μάθει να είμαι ο εαυτός μου μέσα σε όλο αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις από που ξεκίνησες και που θέλεις να πας.

Πώς ήταν η εμπειρία της συνεργασίας σου με την Έλενα Παπαρίζου στο The Voice; Έχετε επικοινωνία μέχρι και σήμερα; Την συμβουλεύεσαι;

Ίσως γίνω για άλλη μια φορά γραφική αλλά την Έλενα την αγαπώ. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με μια τεράστια καρδιά που τους χωράει όλους. Εγώ είχα κάνει την επιλογή πριν συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Με την Έλενα ήθελα να συνεχίσω και ο μόνος τρόπος να μην πήγαινα στην ομάδα της ήταν να μην γυρνούσε την καρέκλα της! Όσο κράτησε το Voice περάσαμε φανταστικά. Γενικότερα ήταν παρούσα σε όλες τις πρόβες μας, έτοιμη να βοηθήσει και να καθοδηγήσει. Εμένα προσωπικά με συμβούλεψε αρκετά και στο θέμα του άγχους μου. Κατευθείαν μετά το Voice συνεργαστήκαμε στα VMA του 2021 κάνοντας ντουέτο εκδοχή του Twist in my sobriety. Ακόμη διατηρούμε επικοινωνία. Είναι σαν δεύτερη μαμά και ξέρω πως αν χρειαστώ ποτέ τη βοήθεια της θα είναι εκεί για μένα και αυτό είναι πολύ συγκινητικό.

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές και πώς αυτές επηρεάζουν τη δημιουργία των τραγουδιών σου;

Έχω άπειρες μουσικές επιρροές πραγματικά. Είμαι ο άνθρωπος που το ένα δευτερόλεπτο θα ακούω Ariana Grande, το επόμενο τους «Λόγος Τιμής», και μετέπειτα Radiohead. Γενικότερα η μουσική που άκουγα ως επί των πλείστων σε μικρότερες ηλικίες ήταν η ραπ και η ποπ. Σε μια μεταγενέστερη φάση μπήκε και η ροκ και η μπλουζ στην ζωή μου και συνειδητοποίησα ότι μου κάθεται πολύ καλά αυτό το είδος μουσικής γι’ αυτό και επέλεξα τέτοιου τύπου κομμάτια στο Voice. Ακόμα δεν ξέρω πως όλες αυτές οι επιρροές αλληλοεπιδρούν με τη δίκη μου μουσική, ίσως ελαφρώς και να χάνομαι, όμως ακόμη ψάχνω την χρυσή τομή πώς μπορώ να συνδυάσω όλα αυτά τα διαφορετικά είδη με ένα φρέσκο τρόπο. Είμαι ακόμη στην αναζήτηση αλλά πιστεύω πως θα βρω την απάντηση.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχεις αντιμετωπίσει στην πορεία σου στον χώρο της μουσικής;

Είναι διαφόρων ειδών πράγματα που με έχουν δυσκολέψει στην πορεία μου μέσα στον χώρο. Νιώθω αρκετά τυχερή γιατί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δε μου έχει συμβεί κάτι τρανταχτό, κυρίως μικροπράγματα που ανά φάσεις με ζορίζουν. Από τη μια είναι όλη αυτή η ιδέα γύρω από το πως πρέπει να κινηθείς, να προωθήσεις τον εαυτό σου, και παράλληλα να είσαι και αληθινός σε αυτό που κάνεις. Είναι μια λεπτή γραμμή το να χάσεις την μπάλα και να πας προς κατευθύνσεις που δεν σε αντιπροσωπεύουν εν τέλει. Επίσης, πολλές φορές νιώθεις την αύρα ατόμων στον χώρο που για ανεξήγητους λόγους μπορεί να μην δε σε χωνεύουν όποτε και αυτό είναι δύσκολο να πρέπει να συνυπάρξεις με άτομα που δεν ταιριάζετε. Αλλά σε γενικές γραμμές ρέει αρκετά ομαλά.

Πώς καταφέρνεις να διατηρείς ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή και την απαιτητική επαγγελματική σου πορεία;

Είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η ισόρροπια, δεν ξέρω κιόλας αν τα καταφέρνω πάντοτε όσο και να προσπαθώ. Νομίζω όμως ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να τα κανείς όλα με μέτρο. Θέλω να έχω χρόνο για τον εαυτό μου, να ηρεμώ, να βλέπω τους δικούς μου άνθρωπος, και να μην ξεχνάω ότι είμαι ακόμη ένα κορίτσι στα twenty’s της. Όταν όμως έχω δουλειά θέλω να είμαι συνεπής και να την κάνω με αγάπη και μεράκι. Αγαπώ αυτήν τη δουλειά, γουστάρω να είμαι στο στούντιο και να δημιουργώ, όποτε σπάνια θα το δω σαν «δουλειά». Είναι όμως σημαντικό να υπάρχουν και στιγμές αποφόρτισης.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στις νέες γυναίκες που ονειρεύονται να ασχοληθούν με τη μουσική;

Το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω σε όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες σαν εμένα είναι αυτό που θα ήθελα και εγώ η ίδια να ακούσω και να ακούω. Τα όνειρα μας είναι για να τα πραγματοποιούνται, είναι η δίκη μας ζωή και κανενός άλλου και εμείς θα γράψουμε την αρχή, τη μέση και το τέλος της. Τα όρια του που μπορούμε να φτάσουμε τα βάζουμε εμείς και η «αποτυχία » είναι η αρχή της επιτυχίας. Άμα δεν κανείς το λάθος δε θα βρεις ποτέ τη λύση στην εξίσωση και η μόνη πραγματική αποτυχία είναι να μην προσπαθήσεις για αυτά που θες και αγαπάς.

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου, όταν δεν ασχολείσαι με τη μουσική;

Ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου το αφιερώνω στις προπονήσεις του pole dancing. Έχω εθιστεί, καθώς συνδυάζει παρά πολλά πράγματα που μου αρέσουν. Με το pole dancing νιώθω δυνατή και δημιουργική παράλληλα, και απίστευτα γεμάτη μετά από κάθε προπόνηση. Φυσικά, μ’ αρέσει να κάνω ό, τι κάνει ένα άτομο στην ηλικία μου, όπως να βγαίνω να περνάω καλά, να δημιουργώ αναμνήσεις και να ζω τις στιγμές.

Ποιο είναι το όνειρό σου για την καριέρα σου και πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Το όνειρο μου είναι δημιουργήσω παρά πολλή μουσική με την οποία ο κόσμος θα ταυτίζεται. Θέλω να κάνω μεγάλες συναυλίες και περιοδείες. Αισθάνομαι πως έχω γεννηθεί γι’ αυτό και μόνο πάνω στη σκηνή νιώθω πραγματικά ο εαυτός μου. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι που θα είμαι σε δέκα χρόνια γιατί νιώθω ότι αυτή η σκέψη του μετά μου προσδίδει ένα μεγάλο βάρος στην πλάτη, οπότε προσπαθώ να δρω με το τώρα και το σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω στο καλύτερο δυνατόν.

Τι άλλο ετοιμάζεις επαγγελματικά το επόμενο διάστημα;

Σύντομα μπαίνω στούντιο και θέλω να καθίσω εκεί μέχρι να λιώσω. Όσο πάρει για όσο καιρό χρειαστεί. Δεν θέλω να βιαστώ για τίποτα. Έχω αποφασίσει πως θέλω να βγάλω την πιο γνήσια δουλειά μου ακριβώς όπως την οραματίζομαι όταν κλείνω τα μάτια, κάτι που απαιτεί κόπο, ιδρώτα και δάκρυα αλλά είμαι διατεθειμένη να παλέψω μέχρι τελικής πτώσης για φτιάξω κάτι εξολοκλήρου δικό μου. Όποτε, ίσως τώρα βρίσκομαι στην πιο παραγωγική και αποφασιστική φάση που έχω βρεθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλω επιτέλους να καταφέρω να συνδυάσω όλες αυτές τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου. Παράλληλα, ετοιμάζω ένα ντουέτο με την Κατερίνα Στικούδη το οποίο πιστεύω πολύ.

To «Ήρεμα το λέω» κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company, και συνοδεύεται από ένα εκρηκτικό video clip σε σκηνοθεσία Yiannis Papadakos. Στο clip μάλιστα η Joanne κάνει statement στιλιστικές επιλογές εμπνευσμένες από την pop κουλτούρα και υποδέχεται το Φθινόπωρο αποφασισμένη.

Φωτογραφίες: Μάριος Τσουλχάι

Περισσότερα Εδω