«Οι ‘’διαπραγματεύσεις’’ ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τους κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή, για το αν τελικά θα παραβρεθούν στην εκδήλωση από τα 50χρονα της ΝΔ, την ερχόμενη Παρασκευή, δείχνουν πως η κυβερνητική παράταξη αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, τα οποία ενδεχομένως να εξελιχθούν και σε εσωτερικές ‘’περιπέτειες’’ για την κυβέρνηση», σχολίασε καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Γ. Κολοκυθά, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε «πως αυτή τη στιγμή και σε ό,τι αφορά τους 6 συνυποψηφίους, ο αγώνας στην τελική ευθεία συνεχίζεται, εύλογα, σε ‘’επίπεδο εικόνας’’, δηλαδή του μεγέθους των τελευταίων κεντρικών τους εκδηλώσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς μόλις 5 ημέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή των εκλογών».

Κύριο ζητούμενο, υπογράμμισε ωστόσο η Ευαγγελία Λιακούλη, είναι να ξεκαθαριστεί από όλους/ες τους υποψήφιους/ες προέδρους ότι την επόμενη ημέρα θα επικρατήσει η ενότητα και ότι όλοι/ες θα βρεθούν «στην πρώτη γραμμή», προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια της παράταξης, αλλά και να ενδυναμωθεί η ισχυρή αντιπολιτευτική παρουσία και εν συνεχεία η κυβερνητική της προοπτική.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ ακόμη και εν μέσω εσωκομματικών διαδικασιών πρέπει να συνεχίσει να έχει ευθύ και καθαρό λόγο και να μη μένει μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά να διατυπώνει ρεαλιστικές προτάσεις για την υπέρβαση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, τα οποία πολλές φορές αποτελούν συνάρτηση εξωγενών παραγόντων. Όπως π.χ. η πρόσφατη αναζωπύρωση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, με τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ ή την χερσαία εισβολή του τελευταίου στο Λίβανο. Όλα αυτά αφορούν άμεσα τη γειτονιά μας και αναπόφευκτα θα έχουν αντίκτυπο και σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της πολιτικής και της πολιτικής λειτουργίας των κομμάτων», τόνισε η βουλευτής Λάρισας, για να προσθέσει πως «οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ προέκυψαν, γιατί απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, απέναντι στα κατά καιρούς μεγάλα ερωτήματα των πολιτών, κάτι δεν κάναμε σωστά – με το ‘’κάναμε’’ να μην είναι της ευγένειας, αλλά της συλλογικής ευθύνης που βαραίνει όλους/ες μας».

«Σε κάθε περίπτωση, είτε επανεκλεγεί ο νυν πρόεδρος, κ. Ν. Ανδρουλάκης, είτε οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε από τους συνυποψήφιούς/ες του, θα σημάνει η απαρχή μιας επανεκκίνησης για το ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει πλέον να αφήσει πίσω του παραλείψεις, αβελτηρίες και πολιτικές πρακτικές που το κράτησαν στην 3η θέση, κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και όπως τόνισε και ο κ. Κ. Σημίτης πριν από ένα μήνα περίπου -και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο- δεδομένης της απομάγευσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, αλλά και των διαλυτικών φαινομένων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως ‘’να είναι και η μεγαλύτερη, τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ να ανακάμψει και να εκτοξευθεί ξανά στη συνείδηση των πολιτών ως

σοβαρή, εναλλακτική κυβερνητική πρόταση’’. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στην ιστορία της παράταξης, αλλά κυρίως απέναντι στη χώρα. Το ποιος/α θα είναι πρόεδρος, με ποιον θα συστρατευθούν οι 4 υποψήφιοι στον 2ο γύρο των εσωκομματικών, τι θέση θα εξασφαλίσουν μετά την 13ηΟκτωβρίου ή αν ο νέος πρόεδρος θα είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή όχι -μια κατάσταση που η εμπειρία του 2021-2023 κατέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε επιτυχημένα- είναι δευτερεύουσας σημασίας», κατέληξε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη.

«Ο πρόεδρος που θα προκύψει την 13η Οκτωβρίου θα πρέπει να βάλει πίσω του όλα τα έως τώρα κακώς κείμενα, να εντείνει τη συλλογική λειτουργία του κόμματος, να δώσει έμφαση στα θεσμικά όργανα και στη δυνατότητά τους να παράγουν πολιτικές θέσεις και προτάσεις και έμφαση στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες τόσο των μεγάλων αστικών κέντρων, όσο και της περιφέρειας, οι οποίοι πλέον νιώθουν ‘’μόνοι’’ και χωρίς ουσιαστική πολιτική εκπροσώπηση» επεσήμανε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει: «γι’ αυτό και η ψήφος των προοδευτικών πολιτών την ερχόμενη Κυριακή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση!».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω