«Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ένωσης Εφοπλιστών Ελλάδος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας σε τόπους και πολιτισμικές υποδομές, καταδεικνύει την προτεραιοποίηση που δίνει η σημερινή κυβέρνηση, σε έργα πολιτισμού. Συγχρόνως, αναδεικνύει πως η συνύπαρξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με το δημόσιο συμφέρον, μπορεί να παράξει σπουδαία αποτελέσματα».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης, στο πλαίσιο της τελετής υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel σε τόπους και υποδομές πολιτισμού της Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, χαρακτήρισε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φαλάνης,  “ορόσημο θρησκευτικής πίστης και ιστορίας”, αλλά και “μνημείο συνεργατικού πνεύματος και αλληλεγγύης”, σημειώνοντας:

«Σήμερα, δίνουμε νέα πνοή σε έναν ναό που μετρά σχεδόν 160 χρόνια ιστορίας και αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς μεταβυζαντινούς ναούς της περιοχής, πραγματικό στολίδι των εκκλησιών του νομού μας. Όμως, εκτός από τα σπουδαία θρησκευτικά και ιστορικά στοιχεία, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Φαλάνης, κατάφερε να ενώσει και όλη την τοπική κοινωνία υπό τη σκέπη ενός οράματος. Αυτό της αναστήλωσής του, που σήμερα, παίρνει “σάρκα και οστά”».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ήταν σε συνεχή συνεργασία το προηγούμενο διάστημα με την Υπουργό Πολιτισμού, αλλά και τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, για την έγκριση της μελέτης συντήρησης και επισκευών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε την κα. Μενδώνη για τη στήριξη του ν. Λάρισας, αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία, μνημείων της περιοχής. Χαρακτήρισε, συγχρόνως, την παρουσία της στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού, “κέρδος για τη χώρα”.

Τέλος, ο Λαρισαίος Υφυπουργός, ευχαρίστησε θερμά, την πρόεδρο, Μελίνα Τραυλού, καθώς και το σύνολο των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την έμπρακτη συμπαράστασή τους και την σημαντική συνεισφορά τους στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω