Σαράντα χρόνια πριν μας γυρίζει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Τραγούδας με ανάρτησή του, όταν ο μεγάλος και αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις βρέθηκε τον Μάιο του 1984 στη Λάρισα για συναυλία και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης κατόρθωσε να του κλείσει συνέντευξη.

Και οι δύο νεαροί συντάκτες τότε συνάντησαν τον Μάνο Χατζιδάκι που τους είχε υποδεχθεί ιδιαίτερα εγκάρδια και από τότε είχαν κρατήσει μαζί του μια όμορφη σχέση.

Ο Αχιλλέας Τραγούδας θυμάται στην ανάρτησή του:

“Μάνος Χατζιδάκις – Ανδρέας Γιουρμετάκης…
Μάιος 1984, ακριβώς πριν 40 χρόνια!
Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός βρίσκεται στην Λάρισα για συναυλία και ο Ανδρέας Γιουρμετάκης κατορθώνει να κλείσει μια συνάντηση για συνέντευξη. Νεαροί συντάκτες της εφημερίδας “Ελευθερία” Λάρισας, τότε, συναντάμε τον Μάνο Χατζιδάκι στο υπέροχο, δροσερό αλσύλλιο του ΧΕΝΙΑ HOTEL (που λίγα χρόνια αργότερα θα κατεδαφιστεί και θα δώσει την θέση του στο γνωστό σήμερα ξενοδοχείο IMBERIAL), όπου μας υποδέχεται εγκάρδια και “χαρίζει” στον Ανδρέα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Έχοντας συμφωνήσει με τον Ανδρέα να τους φωτογραφίσω, δανείζομαι από τον αλησμόνητο συνάδελφό μας Αλέκο Χατζηευθυμίου (τον γνωστό σε όλους τότε από την καθημερινή του στήλη στην “Ελευθερία”, ΑΛΦΑ-ΧΙ), την φωτογραφική του μηχανή, μια εξαιρετική MINOLTA STR 100B. Σημειωτέον ότι η μηχανή αυτή είναι ακόμη ενεργή στα χέρια του γιού του Αλέκου Χατζηευθυμίου, Δημήτρη, επίσης δημοσιογράφου της “Ελευθερίας”.

Η συνάντηση εκείνη με τον Μάνο Χατζιδάκι, στάθηκε αφορμή να εξελιχθεί σε μια ειλικρινή γνωριμία και να συναντιόμαστε κάθε φορά που επισκέπτονταν την Λάρισα, προσφωνώντας μας έκτοτε “τα παιδιά από την Λάρισα” και προσκαλώντας μας στην αλησμόνητη συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τον Σεπτέμβριο του 1987″.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω