«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και από στιβαρή κυβέρνηση» τονίζει η βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφια κ. Στέλλα Μπίζιου, σε συνέντευξή της στο onlarissa.gr

Απευθυνόμενη στους πολίτες, τους ζητά «να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να συγκρίνουν έργα και αποτελέσματα αλλά και ιδεολογίες και αξιακά συστήματα. Να αναλογιστούν την οικονομία, την φορολογική μας πολιτική, αλλά και την προσέγγισή μας στα θέματα της παιδείας, του μεταναστευτικού, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής».

Σε ότι αφορά την ίδια, τονίζει πως «η συνέπεια και η αλήθεια είναι το σύνθημά  μου. Θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη να εκπροσωπώ τον τόπο μου και ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν αυτή τη δύναμη, τη δύναμη να είμαι η φωνή τους.»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ Αθανασία Παύλου

  • Γιατί αυτοδυναμία, γιατί όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Μια μονοκομματική κυβέρνηση θα μπορεί να παίρνει πιο γρήγορα αποφάσεις. Και φυσικά μια κυβέρνηση συνεργασίας, και μιλάμε για αναγκαστικές συνεργασίες εν προκειμένω, μπορεί να καταλήξει σε ακυβερνησία. Είναι η συνταγή για να χάσει η χώρα ό,τι κατέκτησε 4 χρόνια.

Γιατί αυτοδυναμία στη ΝΔ;

Το έργο μας μιλάει από μόνο του. Μείωση φόρων, μείωση ανεργίας, ενίσχυση εθνικής άμυνας, ανάκτηση διεθνούς κύρους. Αρκεί να συγκρίνει κανείς τις περιόδους 2015 – 2019 και 2019 – 2023. Τι έχουμε από το ‘15 έως το ‘19; Τρίτο μνημόνιο, υπερφορολόγηση, απαξίωση της χώρας στην Ευρώπη, κλειστές τράπεζες. Τα δείγματα γραφής της Νέας Δημοκρατίας λένε πως ότι υπόσχεται το υλοποιεί. Αυτό που βλέπεις δηλαδή, αυτό παίρνεις.

Θεωρείτε ότι μπορούν να επιτευχθούν συνεργασίες με άλλα κόμματα;

Ο στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι η αυτοδυναμία. Και αυτό γιατί η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη στιβαρή διακυβέρνηση. Δεν υπάρχει περιθώριο για πισωγυρίσματα. Για αυτό και η πρώτη κάλπη είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να δημιουργείται η εσφαλμένη εντύπωση ότι τα πάντα θα κριθούν στις δεύτερες εκλογές. Η πρώτη κάλπη είναι εκείνη που θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και σε αυτήν εστιάζουμε. Όσον αφορά πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρμόδιος και έχει τοποθετηθεί ο ίδιος με τον καλύτερο τρόπο: «Για μένα το ζήτημα δεν είναι αν θέλω ή αν δεν θέλω τις συνεργασίες αυτές καθαυτές, είναι το ποιο σχήμα είναι εκείνο, το οποίο είναι το πιο αποτελεσματικό για το καλό της χώρας».

Θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη να εκπροσωπώ τον τόπο μου και ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν αυτή τη δύναμη, τη δύναμη να είμαι η φωνή τους.

Τι να περιμένουν οι πολίτες από μια ακόμη τετραετία Νέας Δημοκρατίας;

Η δεύτερη 4ετία, θα είναι πιο αναβαθμισμένη, ακόμη πιο δυναμική και ακόμη πιο παραγωγική. Το σύνθημα μας ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ εκφράζει με ακρίβεια το όραμα της παράταξης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη 4ετία. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για την οικοδόμηση της Ελλάδας που όλοι ονειρευόμαστε, ισχυρή οικονομικά, με αξιόπιστη διεθνώς, κοινωνικά δίκαιη. Μια Ελλάδα  που θα κρατάει τα παιδιά της εδώ, γιατί το εδώ προσφέρει προοπτική.

Κόμμα Κασιδιάρη, ο Άρειος Πάγος είπε στοπ και η ΝΔ δικαιώθηκε. Τι λέτε;

Λέω ότι είναι λυπηρό για αυτούς που  γύρισαν την πλάτη στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για θωράκιση της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ενδεικτικό της ιδεολογίας τους. Είχαν την ευκαιρία να συνασπιστούν με τις δημοκρατικές δυνάμεις και δεν το έκαναν. Είναι γνωστό ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ στην τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία για κάποιους τελειώνει στα συνθήματα.

Πολύς λόγος γίνεται από ΝΔ για επενδυτική βαθμίδα…

Είναι η σφραγίδα της εξόδου από την κρίση. Η Ελλάδα με ανακτημένο το διεθνές κύρος της, θα είναι συνομιλητής φερέγγυος και αξιόπιστος που θα συζητά και θα διαπραγματεύεται με επενδυτές και δανειστές. Δεν θα ζητά, ούτε θα παρακαλά.

Τελευταία στιγμή τι θα λέγατε στους ψηφοφόρους;

Να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να συγκρίνουν έργα και αποτελέσματα αλλά και ιδεολογίες και αξιακά συστήματα. Να αναλογιστούν την οικονομία, την φορολογική μας πολιτική, αλλά και την προσέγγισή μας στα θέματα της παιδείας, του μεταναστευτικού, της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής. Είμαι βεβαία πως το συμπέρασμα θα είναι συντριπτικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Και φυσικά να συγκρίνουν αξιοπιστία και συνέπεια. Ας θυμηθεί ο πολίτης πόσα υποσχέθηκε το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και τι τελικά πραγματοποίησε. Οι πολίτες ας κρίνουν την αξιοπιστία των κομμάτων, την συνέπεια λόγων και έργων.

Ας έλθουμε σε εσάς. Ζητάτε από τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σας. Γιατί;

Το δικό μου κίνητρο είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποί του και μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου και το γεγονός ότι μου εμπιστεύονται τις αγωνίες τους. Έχουμε πια οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται κυρίως στην ειλικρίνεια, γιατί εγώ ποτέ δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις. Η συνέπεια και η αλήθεια είναι το σύνθημά  μου. Θα συνεχίσω με την ίδια θέρμη να εκπροσωπώ τον τόπο μου και ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν αυτή τη δύναμη, τη δύναμη να είμαι η φωνή τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω