Έναν απίστευτο Γολγοθά που βιώνει εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά και έναν κυνικό εμπαιγμό ενός κράτους απέναντι σε έναν πολίτη που εργάστηκε για δεκαετίες, πλήρωσε και περιμένει στωικά τη σύνταξή του, περιγράφει με δημόσια ανάρτησή του ο συνταξιούχος οδοντίατρος, για χρόνια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, κ. Μιχάλης Κατσουράκης.

Έγραψε συγκεκριμένα: “Μια έκπληξη με περίμενε σήμερα. Βλέποντας το γραμματοκιβώτιό μου βλέπω ένα γράμμα από τον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα από την Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Από κει είναι που περιμένω την πολυπόθητη προσαύξηση στη συνταξή μου από το 2019.

Σχεδόν τρέμοντας από αγωνία ανοίγω το γράμμα και τι να δω;

Στο έγγραφο μου ζήτούσαν να καταβάλω 486,73 ευρώ για αχρεωστητως καταβληθείσα σύνταξη Νοεμβρίου 2022 του πατέρα μας που τον χάσαμε τον Οκτώβρη του 2022 και δεν τη δικαιούτο. Ενημέρωνε ότι δεν μπόρεσαν να βρουν χρήματα στο λογαριασμό όταν έψαξαν και για αυτό έπρεπε να επιστρέψουμε τη σύνταξη εμείς τα παιδιά του. Η επιστολή είχε ημερομηνία 21 Ιουνίου αλλά σε μένα ήρθε σήμερα και πρέπει μέχρι τις 21 Αυγούστου να καταθέσουμε το ποσό στον ΕΦΚΑ.

Το ότι δεν βρήκαν χρήματα είναι φυσιολογικό γιατί ο πατέρας μου δυστυχώς χρωστούσε. Μάλιστα εμείς έχουμε κάνει αποποίηση της κληρονομιάς του. Κάποιος άλλος πρόλαβε και τα πήρε.
Μπράβο λέω μέσα μου ταχύτητα ο ΕΦΚΑ  όταν είναι να πάρει λεφτά αμέσως βρίσκει παιδιά διευθύνσεις πόσα ανοίγει λογαριασμούς ψάχνει σε χρόνο dt. Όταν είναι να δώσει χρήματα ένα έγγραφο για να πάει από το ένα γραφείο στην Αχαρνών στην Σταδίου κάνει και 1 και 2 χρόνια.
Δεν άντεξα και απάντησα στην υπάλληλο με το mail.

Διαβάστε την επιστολή του:

Αξιότιμη κυρία….,

Σήμερα 17 -8-2023 έλαβα με το ταχυδρομείο το έγγραφο σας με αριθμό πρωτ. 46546/2023 (συνημμένο). στο οποίο ζητάτε μέχρι 21/8/2023 να καταθέσουμε αχρεωστήτως καταβληθείσα σύνταξη του αειμνήστου πατέρα μας Νοεμβρίου 2022., δηλαδή σε 4 ημέρες . Το έγγραφό σας έχει ημερομηνία αποστολής 21/6/2023. Θα ήθελα λοιπόν να σας απαντήσω τα εξής:

  1. Θα καταβάλουμε άμεσα με την αδερφή μου το ποσό των 486,59 ευρώ καθότι στον λογαριασμό του πατέρα μας δεν βρέθηκε και είναι υποχρέωσή μας επειδή είμαστε παιδιά του. Ο πατέρα μας λόγω κακής διαχείρισης είχε χρέη και έχουμε αποποιηθεί την κληρονομιά του. Είναι πιθανό το ποσό να κατασχέθηκε από άλλον.
  2. Σας συγχαίρω για την γρήγορη εκκαθάριση του λογαριασμού του. Μακάρι να ήσασταν το ίδιο γρήγοροι και σε άλλους τομείς όπως η απόδοση των συντάξεών μας. Είμαι ο ίδιος συνταξιούχος του Δημοσίου και αναμένω από το 2019 την έκδοση της προσαύξησης της σύνταξης μου λόγω παράλληλης ασφάλισης. Η σύνταξη που λαμβάνω από το Δημόσιο λόγω κρατήσεων για αναγνώριση χρόνων είναι 674 ευρώ. Ιατρός του ΕΣΥ Διευθυντής ήμουν και αποχώρησα από το Δημόσιο το 2016. Κανείς δεν ξέρει να μου πει τι θα γίνει. Ούτε η μοναδική υπάλληλος που είναι αρμόδια για τις παράλληλες συντάξεις ούτε τα κεντρικά του ΕΦΚΑ.

3 Γνωρίζω ότι είστε λίγοι και καταβάλετε προσπάθεια για την εξυπηρέτησή μας. Αλλά θα ήθελα από την υπηρεσία να δείχνει την ίδια σπουδή όταν πρόκειται να εισπράξει με αυτήν όταν πρόκειται να πληρώσει και μάλιστα χρήματα που έχουμε καταβάλει από την τσέπη μας γιατί τις εισφορές του ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ τις πληρώσαμε πό την τσέπη μας.

  1. Μου ζητάτε να δώσω 486,29 ευρώ σε 4 ημέρες ενώ παίρνω 674 ευρώ το μήνα. Γνωρίζετε γιατί στην Ελλάδα ζείτε ότι τα χρήματα αυτά δεν τα έχω. Ευτυχώς έχω τα παιδιά μου που για μια φορά ακόμα θα βάλουν πλάτη. Το κράτος, γιατί εσείς για μένα είστε εκπρόσωπος του κράτους, είναι πολύ σκληρό με τους πολίτες του.

Σας εύχομαι κάθε δυνατή προσωπική ευτυχία και να μη βρεθείτε στη θέση μου ποτέ. Με εκτίμηση αλλά και παράπονο,

Μιχάλης Κατσουράκης του Γεωργίου Συνταξιούχος Οδοντίατρος ΕΣΥ.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω