Σε λίγο καιρό αναμένεται να γίνει η αγαπημένη συνήθεια και των Λαρισαίων.

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα που σαρώνει και στην Ελλάδα και έρχεται και στη Λάρισα για πρώτη φορά με ολοκαίνουργια γήπεδα. Το Padel Tennis είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ τένις και σκουός.

Παίζεται από άνδρες, γυναίκες και παιδιά και είναι λιγότερο απαιτητικό από τα συγγενικά του αθλήματα. Είναι οικογενειακό και διασκεδαστικό άθλημα. Η αντίληψη είναι σημαντικότερη από την σωματική δύναμη. Μπορούν να το παίξουν άτομα όλων των ηλικιών.

Το εν λόγω άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε το 1969 στο Μεξικό, αλλά στην Ελλάδα ήρθε πολύ πρόσφατα και κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Τα γήπεδα Padel είναι 25% πιο μικρά από αυτά του τένις και η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι έχουν πίσω και στις δύο πλευρές κρύσταλλα (τζάμια) και στα πλάγια πλέγμα. Όλα τα υπόλοιπα βασίστηκαν στο τένις.

Η μέγιστη διαφορά των δύο αθλημάτων είναι ότι στο padel, τα τζάμια επιστρέφουν το μπαλάκι πίσω και δεν τελειώνει ο πόντος όπως στο τένις και ότι οποιαδήποτε μπάλα χτυπήσει πρώτα πλάι ή πίσω, τελειώνει ο πόντος, είναι άουτ. Τα τζάμια είναι ασφαλείας και είναι πολύ δύσκολο να σπάσουν.

Οι πληροφορίες του onlarissa.gr αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τρία γήπεδα padel tenis στη Λάρισα με το πρώτο να ανοίγει τις πύλες του για να μάθει στους Λαρισαίους τι εστί pantel, μέσα στον τρέχοντα μήνα, τον Ιούνιο και θα βρίσκονται στον δρόμο προς Νίκαια.

Μάλιστα μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα κάνουν πρεμιέρα άλλα δύο ιδιωτικά γήπεδα του συγγενικού αθλήματος του τένις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι επιχειρηματίες που φέρνουν το pantel στη Λάρισα είναι στην πλειοψηφία τους γνωστοί Λαρισαίοι και κάποιοι από αυτούς πρώην ή και εν ενεργεία αθλητές.

Αθ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω