Με… στενωπό μοιάζει πλέον ο δρόμος στον 5ο όμιλο του Champions League για την Μπαρτσελόνα καθώς ηττήθηκε και στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα με 3-0 και μετά από δύο αγωνιστικές έχει μείνει τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμό. Η Μπάγερν Μονάχου οδηγεί την κούρσα που πέτυχε νέο θρίαμβο στην Αλιάνζ Αρίνα αυτή τη φορά με 5-0 επί της Ντιναμό Κιέβου. Η Γιουβέντους ζευγάρωσε τις νίκες της καθώς βγήκε νικήτρια από το ντέρμπι του 8ου ομίλου κερδίζοντας την Τσέλσι με 1-0 με το τέρμα του Κιέζα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ την Βιγιαρεάλ σε… επανάληψη του περσινού τελικού του Europa League, ενώ η Βόλφσμπουργκ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σεβίλη. Τέλος, η Σάλτσμπουργκ που οδηγεί την κούρσα στον 7ο όμιλο, νίκησε 2-1 την Λιλ.

Αναλυτικά:

Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα 3-0

Οι αετοί της Λισαβόνας μάδησαν την Μπαρτσελόνα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν αποκλείεται το αποψινό ματς να ήταν και το τελευταίο του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των «μπλαουγκράνα». Η Μπενφίκα πετούσε φωτιές στο «Ντα Λουζ» και συνέτριψε την Μπάρτσα με 3-0. Για τους Καταλανούς είναι η δεύτερη κατά σειρά ήττα στον όμιλο με το ίδιο σκορ και πλέον βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό.

Γιουβέντους-Τσέλσι 1-0

Η Μεγάλη Κυρία σταμάτησε το αήττητο σερί των 12 αγώνων σε φάση ομίλων του Champions League της Τσέλσι. Με σκόρερ τον Φεντερίκο Κιέζα από… τα αποδυτήρια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η «Βέκια Σινιόρα» επικράτησε 1-0, πανηγυρίζοντας το 2Χ2 την πρώτη της νίκη στον όμιλο μετά το 3-0 της πρεμιέρας στην Σουηδία επί της Μάλμε.

Μπάγερν Μονάχου-Ντιναμό Κιέβου 5-0

Πεντάσφαιρο έβγαλε η Μπάγερν Μονάχου και διέλυσε την Ντιναμό Κιέβου με το ευρύ 5-0 κάνοντας το 2Χ2 στη διοργάνωση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βιγιαρεάλ 2-1

Η επιστροφή του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ σε αγώνα Champions League μετά το 2009, τη βραδιά που έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της διοργάνωσης, συνδυάστηκε με το γκολ του Πορτογάλου στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρις στο οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «γύρισε» το ματς με την Βιγιαρεάλ κι επικράτησε με 2-1, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη μετά το «χαστούκι» που δέχτηκε στην πρεμιέρα από την Γιουνγκ Μπόις.

Στα άλλα ματς:

Την πρώτη της νίκη στην εφετινή διοργάνωση, μετά το εκτός έδρας 1-1 με την Σεβίλη στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, πανηγύρισε η Σάλτσμπουργκ, η οποία με τα δύο πέναλτι του Αντεγέμι επικράτησε με 2-1 της Λιλ, η οποία παραμένει χωρίς νίκη μετά από 2 αγωνιστικές (0-1-1).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους ομίλους 5-8 στο Champions League:

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 5-0 (12΄΄πεν, 27΄ Λεβαντόφσκι, 68΄ Γκνάμπρι, 74΄ Σανέ, 87΄ Τσούπο-Μότινγκ)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 (3΄,79΄πεν. Νούνιες, 69΄ Ράφα Σίλβα)

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Αταλάντα (Ιταλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 1-0 (68΄ Πεσίνα)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 2-1 (60΄ Τέλες, 90΄+5 Ρονάλντο – 53΄ Αλκάθερ)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-1 (49΄ Στέφενς – 87΄πεν. Ράκιτιτς)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Λιλ (Γαλλία) 2-1 (31΄πεν, 53΄πεν. Αντεγέμι – 61΄ Γιλμάζ)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ (Ρωσία)-Μάλμε (Σουηδία) 4-0 (9΄ Κλαουντίνιο, 49΄ Κουζιάγεφ, 80΄ Σουτόρμιν, 90΄+4 Γουέντελ)

Γιουβέντους (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0 (46΄ Κιέζα)

Περισσότερα Εδω