Αστραψε και βρόντηξε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη συζήτηση για τα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα κατηγόρησε την μείζονα αντιπολίτευση ότι οδεύει προς την «πολιτική αλητεία» με στόχο την καθυστέρηση των έργων. Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Μας κατηγορούν ότι αργούμε να κάνουμε αποκαταστάσεις στα χωριά αλλά παράλληλα ζητούν οι διαδικασίες που ο εργολάβος θα μπει μετά από 1,5 χρόνο. Νομίζετε ότι σας πιστεύουν οι δημότες; Αρχισαν να πετάν λάσπη περί «αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης». Διότι ήμαστε και ηθικοί και νόμιμοι και αποτελεσματικοί και γρήγοροι. Αυτό μερικοί δεν το ήθελαν. Ηθελαν απλά να έχουν λόγο ύπαρξης. Και ο λόγος ύπαρξής τους είναι τα προβλήματα.
Μιλούν, όταν επι της θητείας τους, πέντε χρόνια, έγιναν 50 μέτρα πλατεία και αυτή με κακοτεχνία με την όδευση των τυφλών σε ζιγκ – ζαγκ και ένα γήπεδο που αναγκαζόμαστε να το δημοπρατήσουμε ξανά για να είναι αυτό που μας αξίζει.
Με ανησυχεί όμως το… παγκόσμιο φαινόμενο, αντιπολίτευση να στρέφεται στην Αποκεντρωμένη και να ενίσταται κατά της μελέτης έργου 2,5 εκατ. ευρώ. Ενίσταται κατά της μελέτης και όχι του τρόπου εκτέλεσης του έργου. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να γίνει το έργο.
Λέω ευθέως στους πολίτες της Καρδίτσας ότι αυτή η αντιπολίτευση δεν θέλει να γίνουν έργα στο Δήμο. Και δεν θέλει γιατί δεν θα έχει λόγο ύπαρξης μετά.
Προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη η μείζονα αντιπολίτευση και το «συνεταιράκι» της, και αφού βγαίνει αρνητική απόφαση πάνε στο άρθρο 152 για να καθυστερήσουν κι άλλο της ασφαλτοστρώσεις. Προσπαθώντας επίσης να μειώσουν το έργο. Η συμπεριφορά σας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν θα ήθελα να την χαρακτηρίσω πολιτική αλητεία αλλά προς τα εκεί οδεύει.
Ακόμα και στον αποχιονισμό λέγατε πως είχαμε πέντε πόντους χιόνι όταν είχαμε 45 και εσείς με 10 πόντους είχατε αποκλεισμένη την Καρδίτσα και κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τα σπίτια του.
Σταματήστε την καραμέλα για αναθέσεις, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια. Σας προκαλώ να πάτε στον εισαγγελέα εάν έχετε τέτοια στοιχεία. Αλλιώς είστε ψεύτες και συκοφάντες.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 83 έργα είτε σε εξέλιξη είτε προς δημοπράτηση. Παραλάβαμε ένα φάκελο από την προηγούμενη διοίκηση μόνο με ιδέες και χωρίς καμιά ώριμη μελέτη. Εχουν βγει χρηματοδοτήσεις και άλλων έργων, θα τα μάθετε και ξέρω πως θα ξαναπάτε στην Αποκεντρωμένη. Θα μάθει ο κόσμος όμως ποιος κωλυσιεργεί τα έργα.»

Περισσότερα Εδω