“Απαράδεκτη”, “ανέφικτη” και “προσχηματική” χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σε ανακοίνωσή του, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση των μαθητών στις πληγείσες περιοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ως σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 42ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θεωρούμε απαράδεκτη και ανέφικτη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τηλεκπαίδευση λόγω των επικείμενων καιρικών συνθηκών και ζητούμε άμεσα την ανάκλησή της.

Πέρα από τα προφανή, τη μη χορήγηση των βιβλίων στους μαθητές, την ύπαρξη εκπαιδευτικών και μαθητών που δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους, την επερχόμενη κακοκαιρία για την οποία έχουμε θορυβηθεί και βομβαρδιστεί από τα ΜΜΕ και την πολιτική προστασία παραθέτουμε και τα ακόλουθα:

-Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού (ηλικίας από 6 ετών) να διδαχθούν τα προβλεπόμενα μαθήματα με τον προσήκοντα τρόπο.

-Οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να αφήσουν την εργασία τους προκειμένου να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της εν λόγω διαδικασίας καθώς τα μέχρι πρότινος νήπια και νυν μαθητές πρώτης και δευτέρας δημοτικού όπως η εμπειρία μας έχει διδάξει δε μπορούν να ανταπεξέλθουν από μόνα τους σε αυτή.

-Η μετακύλιση του πρβλήματος στους 70χρονους και 80χρονους παππούδες που επί τρείς εβδομάδες φυλάσσουν τα παιδιά μας, προκειμένου να εργαστούμε, δε συνιστά λύση καθώς οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να τα υποστηρίξουν κατά την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

-Υπάρχουν πλείστες περιπτώσεις όπου δύο ή και παραπάνω παιδιά μοιράζονται έναν υπολογιστή στο ίδιο σπίτι με αποτέλεσμα κάποια εξ αυτών να μη μπορούν να παρακολουθήσουν και να μείνουν πίσω.

Υπό τις παρούσες συνθήκες η «λύση» της τηλεκπαίδευσης πέρα από ανέφικτη, επιπόλαιη είναι και εντελώς προσχηματική απλά και μόνο για να πληρώσει το κενό που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίζει το εκάστοτε πρόβλημα και λειτουργεί τόσο εις βάρος των παιδιών μας, αλλά και ημών των ιδίων ως εργαζόμενων γονέων.

Για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμενοι εντόνως, δηλώνουμε την αντίθεση μας με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στην παρούσα φάση και απαιτούμε άμεσα την ανάκλησή της”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω